Meteoroloji'den Vanlılara uyarı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji açıklamasında, “Bölgemizde havanın çok bulutlu olması beklenmektedir. Hakkari, Van ve Bitlis illerinin aralıklı kar yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışların Hakkari ili, Van'ın güney ilçeleri ve Bitlis'in Hizan ilçesinde zaman zaman kuvvetli olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman sert kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü İçin Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van'da 3, Muş'ta 2, Hakkari'de 1 ve Bitlis'te 0 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Hakkari ili ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar (20 cm üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Beklenen kar yağışları sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme