MHP İl Başkanı Güngöralp'ten Bahçeli'ye destek

MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarını değerlendirerek Türk milliyetçiliğinin önemine vurgu yaptı.

MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasını değerlendirdi. Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a tecritin kaldırılması durumunda TBMM'de PKK terörünün sona erdiğini duyurma çağrısında bulunmuştu.

Başkan Güngöralp, Türk milletinin var olma iradesinin Milliyetçi Ülkücü irade ile güçlenmeden başarıya ulaşamayacağını belirtti. Türk Milliyetçiliği'nin birleştirici ve eşit vatandaşlık bilincini ön plana çıkardığını ifade eden Başkan Güngöralp, MHP'nin her dönemde fedakarlıkla hareket ettiğini vurguladı.

Bahçeli'nin açıklamalarının Türkiye'nin toprak ve insan bütünlüğü açısından kritik bir öneme sahip olduğunu savundu.

Güngöralp, "Türk milletinin ve Türkiye'nin sahip olduğu, son yurdumuzda var olma iradesi Milliyetçi Ülkücü iradeyle perçinlenmedikçe sonuca varamayacaktır. Türkiye Devleti'nin kurucu iradesi Türk Milliyetçiliği'dir. Türk Milliyetçiliği ayrıştırıcı değil birleştirici, asimilasyon hedefiyle değil eşit ve şerefli vatandaşlık bilinciyle insanları kuşatmakta, millet olma şuurunu muhafaza etmektedir. Türk Milliyetçileri siyasi tarihimizin her döneminde zor ve maliyetli siyasi yüklerin altına girerken ne oy hesabı yapmış ne de iktidar kaygısı gütmüş, önce ülkem ve milletim diyerek fedakarlık ve basiret örneği sergilemiş ve Sayın Devlet Bahçeli de bunu devlet adamlığı gözüyle bakarak yorumlamış ve değerlendirmiştir. Bu ülkede yaşayan hiçbir Kürt kardeşim sorun olarak gösterilemez. Kürt sorunu var demek, Kürtleri sorun gören sahte yüzlerin, yalan sözlerin, yıkım bekleyenlerin, küresel emperyalizme piyonluk yapanların ortak propagandasıdır. Bugün Türk Milliyetçiliği fikrinin yegane temsilcisi olan MHP ve onun saygıdeğer Genel Başkanı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey tarihi önemi haiz yaptığı Meclis Grup Toplantısında büyük bir yükün altına kendisini vakfettiği Türk Milleti için girmiş, toprak ve insan bütünlüğümüzü tehdit eden tehlikeye karşı cephe açmıştır. Sayın Genel Başkanımız bunu devlet adamlığı gözüyle bakarak yorumlamış ve değerlendirmiştir. Sonuna kadar yanındayız, arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme