Millet bahçesi açılışa hazırlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesine devredilen eski devlet hastanesi yerinin millet bahçesine dönüştürülme çalışmalarında sona gelindi.

Burhan Ergin

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan ve daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen eski devlet hastanesi arazisinde yapılan 'Millet Bahçesi' düzenleme çalışmaları devam ediyor. Hizmete açıldıktan sonra Van'ın çehresine değer katacak olan ve şehir merkezinde önemli yeşil alanlarından biri olacak millet bahçesinin açılışa hazırlandığı belirtildi. 24,646 metre kare alan üzerine yapılan Millet Bahçesi yaklaşık olarak 16 milyona mal olacak.

Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde yapılan Millet Bahçesi yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olacak. Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortak çalışması ile 24 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan projede 104 araçlık otopark, millet kıraathanesi, çay evi, 12 adet dükkan yer alıyor.

Yılsonu tamamlanması hedeflenen Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarıyla Van'a renk katacak. Millet bahçesi, insanların şehrin kalabalık gürültü stresini üzerinden atacak, sağlıklı ve hoşça vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olması beklenirken, Van'a önemli bir değer katacak. Proje alanında ayrıca bin metrekarelik biyolojik gölet, çocuk oyun alanları, kültür fizik (fitness), bisiklet parkuru, koşu parkuru ve yürüyüş yolları gibi doğa ile iç içe yeşil bir alan oluşturuluyor.

24 bin metre karelik yeşil alan ve peyzaj ile sosyal donatılarla dizayn edilecek parkın bölgenin en büyük millet bahçesi olması hedefleniyor. Toplam 24 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesi, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kafeterya ve gençlik merkeziyle her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekanların başında gelecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme