Milletvekili adayı nasıl olmalı?

Van halkı lider olabilecek vizyon sahibi, iddialı, umut, ışık ve heyecan saçan yeni yüzler görmek istiyor.

Türkiye 24 Haziran'da erken seçime gidiyor...

Çarşıda, pazarda, sokakta gündem seçim.

AK Parti+MHP'nin baskın seçim hamlesine CHP İYİ Parti'ye 15 Milletvekili desteğiyle karşı hamlede bulununca siyasi kulisler baya hareketlendi. CHP'den istifa eden 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle birlikte dengeler değişti. İYİ Parti'nin seçimlere girmesinin önünde hiçbir engel kalmadı. AK Parti'nin CHP'nin hamlesine karşı hamlede bulunması sürpriz sayılmayacak! Cumhurbaşkanlığı seçiminde SP+HDP özellikle 2. turda kilit partiler olacak.

Ramazan ayına denk gelen seçim kampanyaları gündüz sakin geçecek, iftar sonrası siyasi şenlik başlayacak. Ramazan akşamlarının sohbet konusu adaylar ve seçim tahminleri olacak. Temmuzda hükümet kurulacak. Mecliste milletvekili yeminlerinin ardından Ağustos, Eylül Ekim derken okullar açılacak. Mart ayı geldiğinde yerel seçimler için yenden kollar sıvanacak.

Milletvekili, tüm Türkiye'de yapılan seçimler sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aday olduğu ili temsil etme hakkı kazanmış kişidir. Adından da anlaşılacağı gibi adaylık belli bir ilden verilse de milletvekili olan aday, sadece o ilin değil tüm milletin vekili olma hakkını da kazanmış olacak. Milletvekili seçimleri öncesi diğer seçimlerde olduğu gibi layık olan olmayan "aday adayları" çıkacak.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme