Milli Egemenlik Parkı'nı kirletmeyin

Şerefiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesinde bulunan Milli Egemenlik Parkı'nı temiz kullanmayan, bilinçsiz vatandaşların davranışları tepki çekiyor. Çöplerin ve çekirdek kabuklarının yere atılması,  vatandaşlar arasında rahatsızlık yaratıyor.

Parkın bakımlı ve temiz tutulması için çaba gösteren görevliler parkı ziyaret eden, vatandaşların duyarsız davranışlarıyla karşı karşıya kalması üzüntü verici bir durum. Milli Egemenlik Parkı, Van halkının önemli sosyalleşme, dinlenme alanlarından biri olarak öne çıkıyor. Ancak ne yazık ki, bazı vatandaşların bilinçsizce çöplerini yere atmaları, parkın görüntüsünü olumsuz etkiliyor.

Belediye yetkilileri, parkta düzenli temizlik çalışmaları yapmalarına rağmen temizliğe dikkat etmeyen, parkta yiyip içtikten sonra yedikleri, içtikleri çöpleri toplayıp çöp kutularına atmadan bırakıp giden vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyor. Ancak, bazı vatandaşların çöplerini uygun şekilde toplayıp çöp kutularına atmamaları uyarıların, çabaların karşılık bulmamasına neden oluyor. Bu durum, hem parkı ziyaret edenleri hem de yetkilileri hayal kırıklığına uğratıyor.

Vatandaşlar, parkın temiz ve bakımlı olması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini vurguluyor. Çöplerini uygun şekilde toplayıp çöp kutularına atmaları, parktaki düzeni sağlamak açısından önem taşıyor. Ayrıca, diğer vatandaşların da duyarlı olması ve parkın korunması için çaba göstermeleri bekleniyor.

Parklar umuma açık yerlerdir. Umuma açık yerler tüm insanların ortak kullanım alanlarıdır. Ortak kullanım alanlarını dikkatli ve temiz kullanmak zorundayız. Bizler oralardan istifade ederken temiz, tertipli, düzgün olmasını istiyorsak bulunduğumuz süre içerisinde temizliğine ve toplum yararına uygun düzenine riayet etmek zorundayız. Giderkende çöplerimizi toplayıp çöp kutularına atmak medeniyet gereğidir. Bizden sonra gelenlerin de temiz bulması için önce bizler kurallara uymak zorundayız. Ortak kullanım alanları milli servettir. Milli servetimizi hep beraber korumak, kollamak zorundayız. Bu tür yerler insanların ödemiş oldukları vergilerden yapılmaktadır. Bu bilinçle hareket etmek zorundayız.

Yetkililerin, vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları ve gerekli önlemleri alması önem arz ediyor. Parkın daha iyi koşullarda tutulması ve vatandaşların memnuniyetinin artırılması için topyekün çaba sarf edilmesi gerekiyor.

Milli Egemenlik Parkı ve diğer parklarımızın temiz ve bakımlı tutulması, tüm vatandaşların ortak sorumluluğundadır. Yetkililerin çabaları ve vatandaşların duyarlılığı ile birlikte, bu sorunun çözüme kavuşturulması mümkün görünüyor.

Yorumlar 2
VAN NEDEN TEMİZ DEĞİL 07 Ağustos 2024 19:47

13 ilçenin her yerinde، her adımında on beş bin personelle kapsamlı temizlik seferberliği başlatılsın. 10 Ağustos- 10 Eylül arasında bir aylık VAN TEMİZ KAMPANYASI başlatılsın. Hakikaten Van çok kirli. Bilboardlarla, afişlerle, anonslarla halk bilinçlendirilsin. Haneler ve esnafa ulaşılsın. Halk bilinçli ve duyarlı olsun. Kurum ve birimler ilgili ve gayretli olsun. Başka şehirler nasıl ki tertemiz, yemyeşil,berrak,ferah, düzenli, pırıl pırıl ve güzelse Vanımız da, 13 ilçemiz de öyle olsun.

Bu şehrin neresine gitseniz kirlilik var 07 Ağustos 2024 14:13

Sadece insanlar çevrelerini temiz tutar. Sadece insanlar kullandıkları alanları korur. Sadece insanlar bakımlı, temiz, düzenli, güzel, ferah ve göz alıcı bir çevrede yaşamaktan keyif alır. Ne olur Van'a,parklarına, çarşılarına sahip çıkalım. Ne olur Van da diğer şehirler gibi güzel olsun, tertemiz olsun, yemyeşil olsun. Bir şehrin kirliliği insan kalitesini gôsterir.Bir şehrin bakımsızlığı kurumların ilgisini gösterir

Bakmadan Geçme