MODERN SAHA KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın destekleriyle geçen yıl hayata geçirilen ve 586 bin 627 TL'ye mal olan Tuşba İlçe Stadyumunun amatör spor kulüplerinin maçlarını burada oynamamasına rağmen zemininin belli bölümlerinde çukurlar meydana geldi.

Rıdvan Can

Belediye tarafından yaklaşık olarak 586 bin TL harcanarak Van futboluna kazandırılan futbol sahasının daha bir yılı dolmadan ve burada maçların oynanmamasına rağmen zeminde oluşan çukurlar kimi soruları da beraberinde getirdi.

2017 yılında Tuşba Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan futbol sahası zeminindeki sentetik çim kullanılamaz hale geldi. Sahanın belirli bölgelerinde oluşan bozulmalar, futbol oynayan gençler için büyük tehlike arz ediyor. Uzmanlar, her gün belirli saatlerde futbol oynanıp antrenmanlar yapılsa da sonra bakımının düzenli yapılması durumunda sentetik çimlerin kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 6 ila 15 yıl hizmet vermesi gerektiğini belirtiyor. Buna rağmen 586 bin TL harcanarak, 2017 yılında yapılan futbol sahası sentetik çiminde Amatör Lig maçları daha oynanmazken, buna rağmen sahanın zemini kullanılamaz hale gelmesi tepkilere neden oldu. Sahanın belirli bölgelerinde bulunan çukurlar futbolcular açısından büyük tehlike arz ediyor.

Duruma tepki gösteren futbolseverler, "Bu sahayı hangi firma yapmışsa bu firmanın derhal saha zemininin biran önce değiştirilip, altyapısının da yeniden ele alınması ve sahanında atletizm pistinin de düzeltilerek yeniden yapılmasını istiyorlar. Futbolcuların kale arkası kısmında ısınma mesafesi bile yok. Binlerce lira harcanarak yapılan bu tesise yazık. Tuşba ilçe stadı yapılırken, belediye olarak takibi yapıldı mı? Bu kadar para harcanan ilçe stadı nizami mi? Sahanın etrafında yedek futbolcuların ısınma alanı ve Atletizm pisti neden yapılmadı?" ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme