Mucizevi karışıma inanamayacaksınız... Kireci söküp atıyor!

Banyo ve mutfakta musluklarda, duş başlıklarında görülen kireçler birçok kişinin canını sıkıyor. Kimyasal kireç sökücülerden uzak durmak isteyenler için doğal kireç sökücü önerisi var. İşte muslukları pırıl pırıl yapacak 2 malzemeli yöntem...

Kireç lekeleri en zorlayıcı lekelerden biridir. Ev işleriyle uğraşanların sorunu olan kireç lekeleri için internetten doğal yöntemler aranıyor. Genelde lavabo ve banyoda karşılaşılan kireç lekeleri metal yüzeylerde çirkin bir görünüm oluşturuyor. Musluklardaki su izlerinden, kireçten kurtulmak isterseniz bu yöntemi deneyebilirsiniz.

DOĞAL YÖNTEMLER TERCİH EDİLİYOR

Kimyasal temizlik ürünlerine başvurmak istemeyen ev hanımları bu yöntemleri tercih ediyor. Doğal temizlik ürünleri denince akla gelen ilk ürünler karbonat ve limon olarak biliniyor.

HİÇBİR LEKEYE ACIMIYOR

Bu ikisinin birleşimi sonucunda ortaya çıkan temizlik karışımı hiçbir lekeye acımıyor. Karbonat ve limonu bir araya getirdiğinizde kireçli olan alanlara sürerek kireçlerden temizleyebilirsiniz. Kireçlerin arınmasına ve sürdüğünüz yüzeyin ışıl ışıl olmasına yardımcı olabilirsiniz.

BU YÜZDEN ARTIYORMUŞ

Musluk ve lavabolarda kireç oluşumu, su içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerinin birleşip çökelti haline gelmesiyle oluşur. Sert su kaynakları, yani kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan su kaynakları, bu oluşumu daha çok arttırır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme