Muhammed Bekir Uyumaz, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen, 55 ilden 575 sporcunun katıldığı Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi Türkiye Şampiyonası'nda minikler kategorisinde gümüş madalya alarak Türkiye 2.si olup olan Muhammed Bekir Uyumaz Tayland'da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Şampiyonluğuna hazırlanıyor.

2025 yılında Tayland'da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Şampiyonluğu müsabakaları için hazırlıklarını sürdüren Muhammed Bekir Uyumaz AK Parti Başkale İlçe Başkanı Sercan Bayer, antrenörü Sinan Ağlar ve ailesiyle birlikte İl Başkanı Emre Güray'ı makamında ziyaret etti.

Muhammed Bekir, genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Antrenörleri tarafından yetenekleri ve azmiyle tanınan Uyumaz, şampiyona süresince sergilediği teknik beceriler ve ringdeki soğukkanlı tavırlarıyla rakiplerini geride bıraktı.

Muhammed Bekir'in antrenörü Sinan Ağlar, genç sporcunun disiplinli çalışma azmi ve hırsıyla gelecekte büyük başarılara imza atacağına inanıyor. Sinan Ağlar, "Muhammed, sadece yetenekli bir sporcu değil, aynı zamanda sıkı bir çalışkan. Bu başarı onun için bir başlangıç. Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken, antrenman programını yoğunlaştırdı. Ona olan inancımız tam" şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİ VE VAN'IMIZI DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Başkale İlçe Başkanı Sercan Bayer yaptığı açıklamada, “Türkiye'yi temsil edecek olan Muhammed Bekir Uyumaz hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyleyerek, turnuvaya en iyi şekilde hazırlandığını ifade etti. Başkale'de ikamet eden, aslen Kırklareli olan bir ailenin 11 yaşındaki çocukları Muhammed Bekir Uyumaz, muaythai ve küçük boks müsabakalarında Türkiye 2. si olup gümüş madalya kazanmış, Tayland'ta dünya şampiyonası için Türkiye'yi etme hakkı kazanmıştır. Emre Güray'ı ailesiyle ve antrenörüyle birlikte ziyaret ettik. Muhammed Bekir Uyumaz ülkemizi ve Van'ımızı dünya şampiyonluğunda en iyi şekilde temsil edecek” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme