Muhammed Tosun: Acil sağlık hizmetlerinde iş birliği şart

Bitlis'te düzenlenen ASKOM toplantısında, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun ve bölge yöneticileri, acil sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sevk sisteminin güçlendirilmesi konularını ele aldı.

Bitlis'te, 2. Bölge 1. Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun'un yanı sıra, Hakkari Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ecz. Dilan Kara, Ağrı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emir Gaffar Işık, Muş İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cenan Sami Akkan ve 2. bölge illerinin acil sağlık hizmetleri başkanları ile il ambulans servisi başhekimleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Güzeltaş, Bitlis'te ikinci kez düzenlenen bu toplantının, bölgedeki acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli hale getirilmesine önemli katkılar sunacağını belirtti. Güzeltaş, sevk sisteminin daha işlevsel hale gelmesi için iş birliği ve iletişimin artırılması gerektiğini vurgulayarak, sağlık hizmetlerinde koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Van İl Sağlık Müdürü Tosun, 'Acil sağlık hizmetlerinde en büyük önceliğimiz, hastalarımızın hızlı ve doğru şekilde sevk edilmesini sağlamaktır. İller arası koordinasyonu güçlendirmek, sağlık hizmetlerini daha etkin hale getirmek için buradayız. Sevk süreçlerinde yaşanan aksaklıkları gidermek ve iş birliğimizi artırmak adına önemli kararlar alacağız.

Toplantının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' Şeklinde ifadelere yer verdi.

ASKOM toplantısında, iller arası acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, hasta sevk süreçlerinin iyileştirilmesi ve sağlık sistemindeki mevcut sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme