Muhtardan örnek davranış
Muradiye ilçesine bağlı Aşağı Argıt Mahalle Muhtarı Kamil Cantayan, 12 dönümlük tarlasını bağışlayarak okul yaptırılmasını sağladı.
1976 depreminde yapılan 3 derslik prefabrik yapılarda eğitim gören öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için harekete geçen Muhtar Cantayan, 12 dönümlük tarlasını bağışladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan muhtar Kamil Cantayan, okulun 1976 depreminde yapıldığını ve eski bir okul olduğunu söyledi. Cantayan, “Ninemim yaşındaki bir okul. Bu harabe okulda 250 öğrenci eğitim görüyor. Ben 2014 yılında muhtar seçildim. Muhtar seçildikten sonra kendime bir yük hazırladım. Benim en büyük hayalim, bu harabe okuldan nasıl bu çocukları kurtarıp güzel bir okulda okutmaktı. Buraya bir okul yapmak için üç yıl uğraştım. Kadastro ekibini getirdim, hazineye ait arazilere baktırdım. Bu yerler mahalleye uzak düşüyordu, ben de üç mahallenin öğrencilerinin rahatlıkla gelebileceği yerde kendime ait olan 12 dönümlük tarlamı babamın hayrına okul yapımı için verdim. Yeter ki bu okul Aşağı Argıt Mahallesi'ne yaptırılsın. Kaymakamlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle Allah'a çok şükür bu okulu yaptırarak en büyük hayalime kavuştum. Üç yıl boyunca ben geceleri hep bugünü hayal ediyordum, acaba ben bu okulu buraya yaptırabilecek miyim yaptıramayacak mıyım? Diye uykular bana haram olmuştu. Nihayetinde hayallerime kavuştum. Mutluyum, gururluyum. İnşallah öğrencilerin bu yeni okulda eğitim görecekleri günü de görecem, yeter ki bizim çocuklarımız güzel bir ortamda eğitimlerine devam etsinler” dedi.
Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan muhtar Cantayan; “Benim gücüm bu kadarına yetti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a buradan sizin aracılığınızla bir çağrı yapmak istiyorum. Sayın belediye başkanlarım, belki bir kardeş okul olamıyoruz, ama kardeş mahalle olmak istiyoruz. Sizlerde bu mahallemize ve yani yaptığımız 12 derslik okulumuza ve 4 dairelik lojmanımıza bir nebze de olsa bir katkı sağlamanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okul inşaatını denetleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş ise, “Muhtarımızın eğitime verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu okulumuz 1976 yılında ilçede meydana gelen depremde yapıldı. Bu okulumuzda 250 öğrencimiz sıkışık bir durumda ikili eğitim görmeye devam etmektedirler. Her sene bu okula çok masraf ederek onardığımız halde istediğimiz hijyenik ortamı oluşturamıyorduk. Sağ olsun muhtarımız kendi üzerine tapulu arsasını okul yapılması için bağışlayarak belki mahallenin 20 yıllık eğitimine katkı sağladı. Bu eğitim yuvasının şimdilik üçüncü katının betonunu atarak büyük bir ilerleme sağlamasını yaptı. Bu okulumuzun tamamlanması halinde mahallemizin yapı ve derslik bakımından hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır” diye konuştu.
Ortaokulda eğitim gören yaklaşık 100 taşımalı öğrencilerinin mesafe ve kışın yol kapanması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını da dile getiren Durmuş, “Bu okulumuz bittikten sonra bu sıkıntılarda ortadan kalkmış olacak. Çünkü burada üç yerleşim yerinden ilçeye taşımalı eğitim yapılıyor. Bunlar da ortadan kalkmış olacak. İlk ve ortaokul öğrencilerimiz daha hijyenik bir ortamda eğitim görecekler, bizler de vatana ve millete hayırlı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. İşbirliği olduğu müddetçe bu yöreleri cennet haline getireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.