MÜKELLEFLERE BİR ŞANS DAHA

Van Defterdarı Murtaza Kamar, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin, '6736 sayılı kanuna eklenen geçici bir madde ile yapılandırma hakkını kaybeden bu mükelleflere son bir şans daha verildi' dedi.

Burhan Ergin

Van'a yeni atanan Van Defterdarı Murtaza Kamar, yaptığı açıklamada, 2016 yılında yürürlüğe giren yapılandırma kanununa başvurup da ihlal durumuna düşen mükellefler için yeni bir düzenleme yapıldığını belirtti.

“İndirimden de yararlanabilecekler”

6736 sayılı kanuna eklenen geçici bir madde ile yapılandırma hakkını kaybeden bu mükelleflere son bir şans daha verildi. "Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden de yararlanabilecekler.

“Mükelleflere son bir şans daha verildi”

Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verildiğini aktaran Kamar, "Yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri ise 30 Kasım 2016'da sona erdi. Ancak bazı mükelleflerimizin, 2016 Kasım ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma haklarını kaybetti. 6736 sayılı kanuna eklenen geçici bir madde ile yapılandırma hakkını kaybeden bu mükelleflere son bir şans daha verildi." diye konuştu.

“Ödeme süreleri 4'er ay uzatılmış”

Yapılandırması ihlal olan borçluların ödemeleri gereken taksit tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017'ye kadar ödeyebileceklerini dile getiren Kamar, şunları kaydetti: "Mükelleflerimiz böylece kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular, Mayıs 2017 sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde, peşin ödeme indiriminden de yararlanabileceklerdir. Öte yandan 6736 sayılı kanun kapsamında 2017 yılının ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri 4'er ay uzatılmış, buna göre, ocak 2017'de ödenmesi gereken taksitler mayıs 2017'de, şubat 2017'de ödenecek taksitler haziran 2017'de ödenecektir. Diğer taksitler de aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren 4'er ay uzamış bulunmaktadır. 6736 sayılı kanunun getirdiği önemli şartlardan bir diğeri ise taksit ödeme süresince tahakkuk eden vergilerin gününde ödenmesidir."

“31 Mayıs 2017 bitimine kadar yapmaları gerekmektedir”

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için Mayıs 2017'de yapılması gereken ödemelerin büyük önem taşıdığını belirten Murtaza Kamar, "6736 sayılı kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan bir diğeri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016'da ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapabileceklerdir" şeklinde konuştu.

Kamar, ödemelerin zamanında yapılması gerektiği uyarısında bulunarak, ilk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerin ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini 2017/Mayıs ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerini de sözlerine ekledi.

“ Van'a gönüllü geldim”

Van'a yeni atanan Van Defterdarı Murtaza Kamar kendisiyle ilgili bazı bilgiler paylaştı. Kamar, “Ben aslen Mardinliyim, Düzce'den Van'a atandım. Düzce'de 4 yıl çalıştım, ondan önce Şırnak'ta 5 yıl gönüllü olarak hizmet ettim. Bilerek ve isteyerek orada çalıştım ve güzel duygularla ayrıldım. Ondan önce Hatay, Gaziantep, Sivas, Mardin ve en son Van'a geldim. İnşallah Van'a çok güzel hizmetler yaparım. En büyük arzum budur. Van'a gönüllü geldim. Burada hizmete ihtiyaç var. Sayın valimizin Van'da görev yapması çok büyük bir şanstır. İnşallah kendisiyle birlikte güzel işler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme