Muradiye Bebek ve Çocuk kütüphanesi açılışa hazır

Van'ın Muradiye ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve Van Valiliği'nin destekleriyle hayata geçirilen yapımı tamamlandı.

Van'ın Muradiye ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği'nin destekleriyle yapımı tamamlanan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan bu kütüphane, bebeklerin ve çocukların erken yaşta kitapla tanışmalarını ve okuma alışkanlığı kazanmalarını hedefliyor.

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, kütüphanenin tamamlanması vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Bugün, ilçemizde yapımı tamamlanan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'ndeyiz. Bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyan bebek ve çocuk kütüphaneleri, Van'ın tüm ilçelerine kuruldu ve bunlardan biri de Muradiye ilçemize kazandırılmış oldu. Van Valiliğimiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle ilçemize bu eserin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

Kaymakam Aydoğan, konuşmasında kütüphanenin önemine de değinerek, “Bu kütüphane ile bebeklerimiz ve çocuklarımız çok daha küçük yaşta aileleriyle birlikte kitapla tanışacaklar ve kütüphaneyle iç içe olarak okuma alışkanlığını ve kütüphane alışkanlığını çok daha küçük yaşta kazanacaklar. Bu bölgemize hitap etmesi ve bir ilk olması açısından bebek ve çocuk kütüphanesinin ilçemizde olması çok önemli. Bu eserin ilçemize kazandırılmasında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Van Valiliğimize teşekkür ederiz,” şeklinde konuştu.

Muradiye'deki Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, modern tasarımı ve çocuk dostu alanlarıyla dikkat çekiyor. Kütüphanede, bebekler ve çocuklar için özel olarak tasarlanmış okuma alanları, oyun köşeleri ve ebeveynlerin de rahatça vakit geçirebileceği mekanlar bulunuyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme