Naci Görür bu bölgeler için uyarıda bulundu! İşte riskli bölgeler

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de deprem riskinin en yüksek olduğu bölgelerle ilgili bilgiler aktardı. İşte uzmanın açıklamalarına göre riskli bölgeler…

TAKİP ET

Kahramanmaraş Bölgesi: Kahramanmaraş'da meydana gelen depremlerin ardından, bölgenin hala kritik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde şiddetli bir deprem olasılığının bulunduğunu ifade etti.

Erzincan, Bingöl ve Karlıova arası kesimde, yakın bir gelecekte 7 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini ifade eden Görür, 'İzmir, fay hatları açısından oldukça riskli bir bölgedir. Ancak, fay hatlarının tekrarlanma periyodu tam olarak bilinmediğinden, zamanlama konusunda net bir tahmin yapılamamaktadır.' şeklinde konuştu.

Diğer riskli bölgelerle ilgili bilgiler aktaran Görür, 'Diyarbakır'dan Hakkari'ye kadar olan alanda da sıkıntılı durumlar yaşanabilir. Son depremlere bağlı olarak Adana havzasında stres transferleri yaşanabilir. Bu nedenle Adana ve çevresinde dikkatli olunması gerekmektedir.' İfadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bu bölgelerindeki vatandaşların ve yerel yönetimlerin deprem hazırlıklarını gözden geçirmelerini ve acil durum planları yapmalarını önermektedir. Unutulmamalıdır ki, deprem gibi doğal afetlere karşı alınacak tedbirler hayat kurtarabilir.

Bakmadan Geçme