Namık Kemal Okulu’ndan Soma yararına kermes

Namık Kemal İlk ve Orta Okulu, yardıma muhtaç olan öğrenciler ve Soma’da yaşanılan faciada hayatını kaybeden işçi aileleri yararına kermes düzenledi.

İlhan Siyahtaş

Okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenci aileleri ve öğretmenler tarafından hazırlanan yöresel yiyeceklerin satışının yanı sıra ücret karşılığında hat sanatı çizimleri, yüz boyamaları yapılarak gelir elde edildi. Kermese katılan öğrenciler de müzik dinletisi yaptı.

Kermesin acıları paylaşma, kardeşlik ve dayanışma düşüncesiyle düzenlendiğini söyleyen Okul Müdür Yardımcısı Seyhan Şahinkaya Güven, okulumuzda yardıma muhtaç olan öğrencilerimiz ve yaşanılan Soma faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine destek olmak, onların acılarını paylaşmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi.

Kermesi yardıma muhtaç olan öğrenciler için önceden planladıklarını belirten Güven,” Bu arada Soma'da bir facia meydana geldi. Bizlerde kermesi yardıma muhtaç olan öğrencilerimiz ile Soma için birlikte düzenlemiş olduk. Toplanan gelirin bir kısmını Soma'ya göndereceğiz. Amacımız kermesten çok büyük bir gelir elde etmek değil. Kermes düzenleyerek çocuklarımız ve aileler arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlamak, başkalarının acılarına duyarlılık göstermek gibi insani farkındalık yaratmak istedik. Bunda da başarılı olduk. Belki fazla bir gelir de elde etmedik ama çocuklarımız anlamlı bir gün geçirdiler. Kermesimizde 11 stant yer aldı. Gözlem, çiğ köfte, keledoş, ayran aşı, sarma, Van pastasının yanı sıra yöresel yemekler satışa sunuldu. Ayrıca yüz boyama, hat sanatı çizimlerimiz ve müzik standı yer aldı. Kermesimiz destek veren öğrenci ailelerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katkı sunan değeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. “ dedi

Güven, “Okulumuz tarafından düzenlenen sosyal etkinliklerimiz devam edilecektir ” diye konuştu.

Bakmadan Geçme