Neden arayıp sormuyorsun?

Konumumuz ne olursa olsun, aramızdaki sevgi saygıya bağlı sosyal hukuk arayıp sormayı, acı ve tatlı günlerde yan yana olmayı gerektirir.

Van'ın sevgi saygı duyulan, yaşadığı şehrin kültürüne, ekonomisine, sosyal hayatına katkılar sağlayan eli öpülesi çok değerli insanları var. Bunlardan bir kısmı vefat ederek aramızdan ayrıldı. Hayatta olanlar ise memleketinde kalarak veya farklı şehirlere yerleşerek yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Geçenlerde rahmetli babamın dükkan komşuları camcı Hikmet Sağlam'ın PTT caddesindeki iş yerine hal hatır sormak üzere uğradım. Hemen belirteyim. Gençlik dönemlerinde eski taksi yazıhanelerinden Ses Taksi de taksicilik yapan daha sonra esnaflığa geçen Hikmet Sağlam'ın çok güçlü ve güzel sesi var. Hikmet Abi en zor türküleri başarıyla yorumlayan yeteneğiyle de bilinir tanınır. Geçen yıllara rağmen sesinden bugünde hiçbir şey kaybetmeyen, koca salonlarda mikrofonsuz türkü söyleyen Hikmet Abi Kenan Temiz tarzındaki yorumuyla zamanında müzik çevrelerinin dikkatini çok çekmişti. Kendisine sahip çıkan olsaydı belki bugün Hikmet Sağlam'ın profesyonel sanatçı kişiliğinden ve başarısından söz etmiş olacaktık. Sahipsizlik şehrimizin her alanda yaşandı yaşanmaya da devam ediyor.

Neyse…

İçeri girdiğimde dükkânın orta yerinde odun sobası yanıyordu. Nisan ayı olmasına rağmen havalar ısınmadığından sobanın sıcağı hoş geliyordu doğrusu. Sobanın yanı başında duran kürsülerin birinde oturup soluklandıktan sonra, "Abi sobayı daha kaldırmamışsın dedim." Elmasla kestiği camı bırakarak, "Bilirsin 20 -22 Nisan arasında yaşanan camuşkıran soğukları var. Van'da sobalar ondan sonra kalkar. Camuşkıran geçmeden canımız pek ısınmaz" dedi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme