Nur'dan bronz madalya

Vanlı Milli Taekwondocu Nur Tatar, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 67 Kg sıkletinde bronz madalya kazandı.

Vansesi Haber Merkezi

Bayanlar 67 Kg sıkletinde mücadele eden 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın gümüş madalyalı ismi Vanlı Nur Tatar Rio 2016'da ilk turda Avustralya'dan Carmen Marton 11-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde de Almanya'dan Rabia Güleç'i 5-1 ile geçen sporcumuz adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Fransız Haby Niare'ye altın vuruşla yenilen Nur Tatar bronz madalya maçında Tayvanlı Chia Chia Chunag'ı 7-3 yenerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nı bronz madalya ile tamamladı.

Nur Tatar, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan bronz madalya maçının ardından mensuplarına açıklamada bulundu.

Rio Olimpiyat Oyunları için çok çalıştığını, emek verdiğini anlatan milli tekvandocu, 'Çok iyiydim ve formdaydım ama yarı finalde çok şanssız bir şekilde kaybettim. Altın nasip olmadı ama madalya aldığım için mutluyum' dedi.

Nur Tatar, ikinci olimpiyat madalyasını kazandığını anımsatarak, '2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya almıştım. Haneye bronz madalyasını da yazdırdık. Tüm Türkiye'nin duası arkamdaydı ama altın madalya nasipte yokmuş. İnşallah 2020 Tokyo'da altın madalya olacak.' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme