ODTÜ denilince...

ODTÜ öğrencileri 'Ey Türk Gençliği!'söylevinde seslenilen gençliktir!
ODTÜ, 68 Kuşağının ruhuyla karanlıkçı, kanlı ve dolayısıyla faşist zihniyetlere geçit vermeyen dünyadaki en etkili üniversitelerden biridir.
Bakınız neden ODTÜ gençliği Ey Türk Gençliği söylevindeki gençliktir dedim.
Çünkü ODTÜ gençliği yurtsever ve devrimcidir...
Çünkü ODTÜ gençliği sürekli okur, araştırır, yorum yapar, dünyaya geniş bir açıdan bakar...
Çünkü ODTÜ gençliğinin hayat felsefesinde döneklik, geri adım atmak yoktur...
Çünkü ODTÜ gençliği tıpkı Kuvayi Milliye ruhunda olduğu gibi değerlerine bağlı, inançlara saygılı, tam bağımsızlık utkusuyla dopdolu ve çağdaş bilimle donanımlıdır. Aklı ve yüreği korkunun örümcek ağlarıyla kuşatılmamıştır... Yani hiçbir güçten ve onun baskısından korkmaz, hayatı pahasına bile olsa geri adım atmaz.
Çünkü ODTÜ gençliğinin can suyu özgürlükler bilincidir. Ne taht dinler, ne taç, ne de zırhlı tanklar ve tabur tabur güvenlik güçleri... Afra tafraya pabuç bırakmaz...
Çünkü ODTÜ gençliği tam bağımsız Türkiye uğurunda Amerika Emperyalizmine ve onun yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etmiş ve geçmişinde darağaçlarına gençlerini kurban vermiş bir gençliğin bugünü ve devamıdır.
Deniliyor ki şu parti, bu parti var ODTÜ'nün arkasında. Bu bir iddiadır. Çünkü ODTÜ'nün felsefesinde parti kuyruğuna takılmak yoktur. Takıldığı bir ışık varsa; o da yedi düvele eyvallah etmemiş Kuvayi Milliye ruhunun meşalesi, Türk İstiklal Mücadelesinin sönmeyen ışığıdır. Yani ODTÜ' ye partizan kılıf uydurmak isteyenler fena halde yanılmaktadırlar.
Tek başına iktidar olan siyasi otoriteye daha henüz yola çıktıkları sırada ömrü yazı hayatında geçmiş gazeteci ve yazar Hıncal Uluç olağanüstü güzellikte bir yazı yazmış:
'Üniversitelerle, yargıyla, gazetecilerle uğraşmayın. Uğraşanlar hep yenik düştüler.' Nasihatinde bulunmuş, merhum Adnan Menderes döneminden kesitler sunarak, örnekler vermişti.
Peki, ne olacak bu gidişatın sonu derseniz.
Derim ki liderler üniversite gençliğiyle düşünce çatışmasına girmektense onları anlamalı ve tüm gençliğin ülkelerinin yarınları olduğunu akıllarından çıkarmamalı.
Varsa çözümsüz görülen çelişkiler ve bir sorun sayısız televizyon kanalında yapılacak panel ve oturumlarla tartışmaya açılabilir.
Siyaset Meydanı, 32. Gün, Teke Tek gibi fikirlerin çarpıştığı ve doğru düşüncelerin çiçek gibi açtığı programların yapımcıları ve sunumcuları neden siyasi liderleri ODTÜ Gençliğiyle buluşturmazlar? Çağdaş duruş böyle bir oturumda bir araya gelecek tarafların düşüncelerini açıklamalarıdır.
İster iktidar lideri olsun ve ister muhalefet partileri liderleri olsun...
Unutmasınlar ki iyi bir lider halkıyla uyum içinde olan, onların özgürlüklerini hayatı pahasına koruyan ve kollayan liderdir.
Usta bir lider; yüzde kırkları, ellileri değil; yüzde yüzü kucaklayan liderdir!
Kısacası...
ODTÜ Türkiye'nin dünyaya bakan aydınlık yüzüdür. Bu yüzü karartmak yerine; onları dinlemek ve onlarla memleket sorunlarını söyleşmek en akılcı yoldur.
Kızmak, tepki göstermek, küsmek yerine tartışma ortamları yaratmak Türkiye'nin demokrasi mücadelesine güç katar... vanhaber, van, haber, van haber ODTÜ, siyaset meldanı, 32. gün, şahin akçap

Bakmadan Geçme