Öğrenciler için ÖTV'siz telefonun detayları belli oldu! İşte detaylar...

Öğrencilere vergisiz telefon alımı ile ilgili son gelişmeler vatandaşların ilgisini çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde gençlere bilgisayar ve telefon satın alırken KDV ve ÖTV'den bir defaya mahsus muaf olacakları duyurulmuştu. 

Öğrencilere vergisiz telefon, toplu sözleşme ve KKTC'deki olaylar gibi konuların bugün (21 Ağustos 2023 Pazartesi) yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda görüşüleceği tahmin ediliyor. Birçok kişi internette "2023 öğrencilere vergisiz telefon şartları neler?" diye araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon alımı ile ilgili son durum yükselen enflasyon ve fiyat artışları nedeniyle gündemde. Ayrıca Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

Toplantıda öğrencilere vergisiz telefon, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki durum ve toplu sözleşme gibi meselelerin ele alınması bekleniyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor. Öğrencilere vergisiz cep telefonu ile ilgili sorgulamalar arttı. 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü itibarıyla öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili son durum ve ayrıntılar haberimizde...

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU SATIŞI NE ZAMAN?
Öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı müjdesi hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

"ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için çalışma sürüyor.

Cumhurbaşkanımız yakında bilgi verecek."

Bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda konunun gündeme gelmesi olası.

VERGİSİZ TELEFON KİMLER ALABİLİR?
Vergisiz telefon müjdesi açıklamalara göre bir yükseköğretim kurumunda önlisans veya lisans düzeyinde eğitim gören öğrenciler için geçerli olacak.

CEP TELEFONU VERGİ ORANI
Cep telefonlarının vergisiz fiyatına sırayla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV ekleniyor.

Cep telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 şeklinde değişiyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme