ÖĞRENCİLERDEN 22 PROJE

İpekyolu Özen Adalı Anadolu Lisesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. 22 projenin sergilendiği bilim fuarı büyük ilgi gördü.

Burhan Ergin

Edebiyat öğretmeni Cüneyt Demir koordinatörlüğünde, okul müdürü, idari personel ve öğretmenlerin desteğiyle yapılan fuarda öğrenciler tarafından hazırlanan 22 proje davetlilere sunuldu.

Serginin açılışına Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Ayşin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, Van Vergi Dairesi Müdürü Özer Aslan, Özen Adalı Anadolu Lisesi Müdürü Vahdettin Akgül, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Uzmanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Davetlilerle birlikte kurdeleyi kesen Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Ayşin, öğrencilerin hayallerinin gerçekleşmesine vesile olan bu çalışmaların önemine dikkat çekti. Öğrencileri tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür eden Ayşin, öğrencilerin birçok önemli konuya dikkat çektiği projeler hakkında bilgi aldı.

Yoğun ilginin gösterildiği fuarda tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, botanik fotoğrafçılık, İslami sanatlar, psikoloji, sosyoloji, dil ve edebiyat gibi birçok alanda özgün ve dikkat çekici projeler sergilendi.

"22 projemizi öğrencilerimiz sergiliyor"

Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Ayşin TÜBİTAK projelerinin önemine değinerek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesince öğrencilerin proje tabanlı yaşayarak ve yaparak öğrenme temelli eğitim programları uygulamaya devam ediyoruz. Bu programlar kapsamında TÜBİTAK Bilim ve Toplum destekleri kapsamında 4006 Bilim Fuarı'nı açtık. 22 projemizi öğrencilerimiz sergiliyor. Sosyal bilgilerden, robotik kodlama, fizik, kimya ve matematik olmak üzere birçok alanda projemiz var. Milli Eğitim camiası olarak bu projeler bizim için çok önemlidir. Gençlerimize yeni ufuklar açan bu çalışmalara öncülük eden TÜBİTAK çalışanlarına ve bu projelerin hayata geçmesinde büyük özveri ile çalışan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"Projeleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Okul Müdürü Vahdettin Akgül ise, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, "Bu fuarlar genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücüyle el becerisinin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı bu buluşların ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Sevgili öğrenciler, biliniz ki yeryüzün de hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmen arkadaşlarımız özverili çalışmayla projelerini oluşturdu. Yapılan projeleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir milletin geleceği eğitimli, iyi yetiştirilmiş gençleridir. Sizlerin bu alanda yaptığı faaliyetler, ortaya koyduğu deneyler, temalar ve ileriye dönük umut kıvılcımları oluşturan bu faaliyetler bizim için çok önemlidir. Çünkü hiçbir millet ilim olmadan akıl olmadan muasır medeniyetler seviyesine yükselemez. Güzel çalışmalarından dolayı emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Vildan Aslan, psikolojik danışmanı Eyüphan Kaplan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Zana Akarsu, Cumhur Taş, Biyoloji öğretmenleri Fazilet Alparslan, Ayşegül Aka, İngilizce öğretmeni Handan Güler, Matematik öğretmeni Hilal Beştepe, Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Rahime Ceylani, Kimya öğretmeni Çetin Dinler, Coğrafya öğretmeni Servet Balkan, Görsel sanatlar öğretmeni Volkan Turan, Tarih öğretmeni Mustafa Tancan 22 projenin sergilenmesinde büyük rol üstlendi.

Bakmadan Geçme