ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİYOR

Milli Eğitim Müdürlerinin ayrım yapmaları halinde bu memlekette görev yapamayacaklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, atamalarda hangi sendikaya üye olduğuna bakıldığını, bu nedenle birçok öğretmenin bu şekilde mağdur edildiğini, müdürlüğünü kabul ettirmek için bazı müdürlerin öğretmenlere soruşturma açtığını ve öğretmenleri tehdit ettiğini söyledi.

Fazıl Erüş

Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına'nın yerine göreve atanan MEB Teftiş Kurulu Başkanı Kıyasettin Kırekin'den övgüyle söz eden, Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde daha önceki yıllarda yaşanan adaletsizliklerin bir daha yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürleri kadrolu atanmalıdır

Müdürlerin geçici görev atamalarına karşı olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, “Geçici görevle atananlar her zaman eski yerlerine veya kadrolu olarak başka yerlere atanmayı bekliyorlar. Bu şekilde atananlar maalesef sorumluluk almıyorlar. Bu da eğitimde hizmeti engelliyor ve verimliliği düşürüyor. Bugün itibari ile Van'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 12 bin personel çalışıyor. Bu nedenle artık buraya atanan Milli Eğitim Müdürü kadrolu olarak atanmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Müdürleri adaletli olmalıdır

Yeni atanan Milli Eğitim Müdürü Kıyesettin Kırekin'in Vanlı olduğunu söyleyen Yıldız, “Kırekin, ilimize yabancı biri değildir. Bu nedenle eğitim sorunlarımızı çok iyi biliyor. Tayini çıkan Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına'da bu bölgenin vatandaşıydı. Ama kısa süreliğine görev yaptığı için hizmet yapamadı. Van'a atanan bütün Milli Eğitim Müdürlerini nezaketen ziyaret ederim. Kendilerine Van'daki eğitim sorununu bire bir anlatıyorum. Yeni atanan Kıyesettin Kırekin'ini de ziyaret ettim. Ayırım yapmaması yönünde tavsiyelerde bulundum. Milli Eğitim Müdürleri adaletli olmalıdır. Baştaki insanlar adaletli olduğu zaman bu tutumu yönettiği personele ve kuruma da olumlu yönde yansır” dedi.

Hiçbir öğretmen böyle müdürlere saygı duymuyor.

Daha önceki yıllarda Milli Eğitim Müdürlerinin ayırım yaptığına şahit olduğunu, bir sendikanın üyelerini Okul Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü gibi bir çok yere atadıklarını söyleyen Kutbettin Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğünde buna benzer birçok adaletsizlikler olduğunu anlatarak şunları söyledi: “ Mucip Kına döneminde de buna benzer atamalar yaşadık. O zamanda en büyük tepkiyi yine Türk Eğitim-Sen gösterdi. Sendika üyelerimiz yazılıda yeterli puan almalarına rağmen sözlü notu düşük verildi. Bu nedenle istedikleri yerlere atanamadılar. Ayrıca görev arası değişikliklerde de bu ayırım var. Atamalarda Hangi sendikaya üye olduğuna bakılıyor. Bu Van ilimizde yapılıyor. Bu nedenle birçok öğretmenimiz mağdur edildi. Bu şekilde atama yapanlar kul hakkı yiyorlar. Cehennemde kendi yerlerini hazırlıyorlar. Ayırım yapmaları eğitimi de olumsuz etkiliyor. Bu mevkilere atanan öğretmen arkadaşlarımız özenle seçilip, liyakatine bakılmalıdır. Bir okula hakkıyla, bilgi birikimiyle atanmayan bir müdür öğretmenlerin gözünde saygınlık kazanmıyor. Hiçbir öğretmen böyle müdürlere saygı duymuyor. Saygı duyulmayan bir müdürün okulunda da huzur olmaz. Huzurun olmadığı bir okulda ise eğitim öğretimin verimliliği, başarısından söz edilemez. Öğretmenler sizi müdür olarak görmüyorsa ben müdürüm demekle de müdür olunmuyor” diye konuştu

Birbirimize güvenmeliyiz bunu başarmalıyız.

Yıldız,” Müdürlüğünü kabul ettirmek için de bazı müdürler öğretmenlere soruşturma açıyor, öğretmenleri tehdit ediyor. Eğitim bir bütündür başı adalettir. Adil olmazsanız adaletsizlik alır başını gider. Bende idarecilik yaptım. En güzeli hak ve adaletten ayrılmamaktır. Karşımızdaki insanın düşüncesine, rengine, diline bakmamalıyız. Biz birlikte kaynaşarak adaleti sağlayabiliriz. Birbirimize güvenmeliyiz bunu başarmalıyız. Dostluk her yerde olmalıdır. Bütün Milli Eğitim Müdürlerine de bunu söyledik. Milli Eğitim Müdürleri ayırım yaparsa bu memlekette görev yapamazlar” dedi.

Bakmadan Geçme