Öğretmenlere müjde! Ödemeler bu tarihte yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin merakla beklediği hazırlık ödeneği miktarını duyurdu. Öğretmenlere, hazırlık süreci için ödeme yapılacağına dair resmi açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

TAKİP ET

Her yıl eğitim öğretim yılı başında, öğretmenler daha etkili bir eğitim sunabilmek amacıyla hazırlık sürecine girerler. Bu süreçte, ders planlaması, materyal hazırlığı ve öğrenci değerlendirmesi gibi birçok görev yerine getirilir. Hazırlık süreci, öğretmenlerin büyük bir fedakarlıkla ve emekle geçirdiği önemli bir aşamadır.


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU

Öğretmenler, bu hazırlık sürecindeki çalışmalarının karşılığında bir ödeme bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı duyuruda bu beklentiyi karşılamayı hedeflediklerini duyurdu.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve okulların yaklaşık 2-3 hafta sonra açılması planlanıyor. Bu süre zarfında, öğretmenlere eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek.

ÖDENECEK RAKAM BELİRLENDİ

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'ye göre, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünde, öğretmenlere eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği yapılması öngörülüyor. 2022 yılında bu ödeme miktarı 1.325 TL olarak uygulanırken, 2023 yılı için ise 1.400 TL olarak belirlendi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme