Olmak ya da Olmamak

İki dava, İki Mahkeme Salonu Ergenekon davasında sanık, Ergenekon Hakim ve Savcılarının Yargıtay'da yargılandığı davada ise 'Şikayetçi-katılan' olarak bulundum. İki davanın Mahkeme salonlarının manzarası arasında dağlar kadar fark vardı.

İki dava, İki Mahkeme Salonu

Ergenekon davasında sanık, Ergenekon Hakim ve Savcılarının Yargıtay'da yargılandığı davada ise "Şikayetçi-katılan" olarak bulundum. İki davanın Mahkeme salonlarının manzarası arasında dağlar kadar fark vardı.

Bu açıdan yapılacak basit bir kıyaslama ibret verici derslerle doludur.

Haklı-haksız, doğru-yanlış, ümit-ümitsizlik, adalet-adaletsizlik, başı dik-onurlu yaşam ile zillet içinde ömür tüketme gibi kavramların, iki mahkeme salonunun görüntüleri ile ete kemiğe büründüğünü gördüm.

Ergenekon Hakim ve Savcılarının yargılandığı dava

Zamanında yandaş basında "Yüzyılın Davası" olarak manşetlere taşınan Ergenekon Davası'nda görev yapan Hakim ve Savcılar, bugünlerde "görevi kötüye kullanmak" suçundan Yargıtay 8. Ceza Dairesinde yargılanıyorlar.

Duruşmalar, olanakları daha uygun olduğu için Bölge İstinaf Mahkemesi'nin konferans salonunda yapılıyor. Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin giriş kapısının karşısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın arka tarafında bulunuyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme