Olması gereken oluyor

'Barış Pınarı Harekâtı' askeri ve siyasi bakımdan son derece başarılı bir şekilde ilerliyor. 16 Ekim itibariyle durumu şöyle özetleyebiliriz:

"Barış Pınarı Harekâtı" askeri ve siyasi bakımdan son derece başarılı bir şekilde ilerliyor. 16 Ekim itibariyle durumu şöyle özetleyebiliriz:

-ABD ve Fransa gibi müttefikleri, Suriye'den çekiliyor. ABD, tarihi bir yenilgi daha almaktadır.

-PKK için tek çare silahlarını bırakarak Suriye'ye teslim olmaktı. Şu an itibariyle yaptığı budur.

- Suriye Ordusu Münbiç'i kontrolü altına aldı. Rakka'ya girdi. Kuzeye doğru Ayn İssa kasabasına (M-4 yolu üzerinde) kadar ilerledi. Doğuda Haseke şehir merkezinde ve Resulayn ilçesine doğru, gene M-4 karayolu üzerinde olan Tel Tamer'e kadar olan bölgede kontrolü sağladı. Ve daha doğuda, Cizre'ye yakın al-Malikiyah ilçesine girdi.

Böylece "Barış Pınarı Harekâtı"nın en büyük faydayı Suriye devletine sağladığı ortaya çıkmıştır.

Daha önce "Fırat Kalkanı" ve "Zeytindalı Operasyonları"nın da gösterdiği üzere Türkiye'nin IŞİD'e ve PKK'ya vurduğu her darbe Suriye devletinin kendi toprakları üzerindeki egemenliğini kurmasına, hakimiyet alanını genişletmesine hizmet etmiştir.

Şimdi de aynı durum gerçekleşmektedir. Suriye devleti de bunu bilmektedir. Yapılan açıklamalardan her iki devletin operasyonlarının koordineli olarak yürütüldüğünü de anlıyoruz.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme