'Örnek Evler Yaşam Merkezi' depremzedelere yuva oldu

Hatay depreminde evini kaybeden depremzedelere 100 evli geçici yaşam merkezi yuva oldu.

Kahramanmaraş merkezli olan depremden etkilenen Hatay'da kurulan 100 evli 'Örnek Evler Yaşam Merkezi' afetzedeler için geçici yuva oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverler ile birlikte kurulan bu merkez 100 ev ve 30 sosyal alandan oluşuyor. Yuvarlak yapıda tasarlanan ve ahşap yapısıyla dikkat çeken 66 dönüm üzerine kurulu alan 100 depremzedeye teslim edildi. Öncelik yaşlılara, engellilere ve yeni doğum yapan ailelere verildi.

Köyün geleceği için önem taşıyan proje

Hali hazırda 70'ten fazla ailenin yaşadığı ve bazı ailelerin şehir dışında tedavi gördükleri için sonradan geleceklerini söyleyen iç mimar Ayşe Zülal Çakıcı 'Biz bu projeyi öncelikli olarak eşini kaybetmiş çocuklu kadınlara, hamile veya yeni doğan, yaşlılar, engelliler ve işi gücü yerinde ama evini kaybetmiş aileler için yaptık. Bunun sebebi de bu köyün sürdürülebilir olması gerekiyor.' dedi.

Bu evler sayesinde depremin yarattığı yaraların sarılması amaçlanıyor

Depremde evini kaybetmiş olan ve deprem sürecini bu 'Örnek Evler Yaşam Merkezi' projesi sayesinde atlattıklarını söyleyen Songül Abaroğlu 'Gerçekten çok mutluyuz. Çok acı ve zor günler geçirdik ama yeni evimizde mutluyuz. Gözüm arkada kalmıyor çünkü çocuklarının rahat oynayabileceği bir alan var.' dedi.

Bakmadan Geçme