ÖZAY İLHAN: VANLILAR AKP VE HDP ARASINA SIKIŞMIŞ

Van'da AKP'ye karşı olanlar HDP'ye HDP'ye karşı olanlar AKP'ye oy vermek zorunda bırakılıyor, Vanlılar AKP belediyeciliğini de HDP belediyeciliğini de denedi gördü, AK Parti ve HDP arasına sıkışan Van'ı ve Vanlıları demokratik olmayan bu cendereden biz kurtaracağız diyen Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ciddi adaylarla gireceklerini belirterek, 'Şuan adaylarımızın belirlendiği ilçelerde seçim çalışmalarımız sürüyor. Diğer ilçelerde de istişareler yaparak, iyi adaylar çıkarmaya çalışıyoruz. Büyükşehir'de ve ilçelerde ciddi adaylarla seçimlere gireceğiz. 31 Mart akşamı Van'da Saadet Partili belediyeler olacak' dedi. İlhan, Van'da sağlık sektörünün çöküntü içinde olduğunu söyledi.

Burhan Ergin

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler ve Van'ın sorunlarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

"İyi adaylar çıkarmaya çalışıyoruz"

Yerel seçimlerde kazanacak adaylar çıkaracaklarını belirten İlhan, "Şuana kadar Çaldıran, Muradiye, Özalp ve Gürpınar olmak üzere 4 adayımızı belirledik. Önümüzdeki hafta tamamını açıklamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi için şuan genel merkezimiz bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir adayımızı genel merkez belirleyecek. İlçe başkanlarını il başkanlığı olarak biz belirleyeceğiz. Bir hafta içerisinde bütün adaylarımızı Vanlı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Şuan adaylarımızın belirlendiği ilçelerde seçim çalışmalarımız sürüyor. Diğer ilçelerde de istişareler yaparak, karşılık bulan, seçimi kazanabilecek adaylar çıkarmaya çalışıyoruz. Büyükşehir ve ilçelerde ciddi adaylarla seçimlere gireceğiz. 31 Mart akşamı Van'da Saadet Partili belediyeler olacak. Vanlılar AKP belediyeciliğini de HDP belediyeciliğini de denedi gördü. Neler yaptıklarını Van halkı yakından biliyor. AK Parti ve HDP arasına sıkışan, baskı altına alınan Van'ı ve Vanlıları demokratik olmayan bu cendereden seçmenlerimizin destekleriyle biz kurtaracağız" dedi.

"Van'da Saadet Partili belediyeler kazanacak"

31 Mart Pazar akşamı Saadet Partili belediyelerin kazanacağını belirten İlhan, "Biz biliyoruz ki bu şehirde iki partili bir algı, baskı oluşturulmaya çalışılıyor ve iki parti üzerinden bir siyaset dizayn edilmek isteniyor. Saadet Partisi olarak Türkiye'nin, bölgenin, ilimizin menfaatleri için herkesle görüşürüz. Van'da AKP'ye karşı olanlar HDP'ye HDP'ye karşı olanlar AKP'ye oy vermek zorunda bırakılıyor. Bu memlekette yaşayan insanlar hizmet bekledikleri, huzur bulacakları, inandıkları aday ve partiye oy vermiyor. Buna uygun demokratik iklim de yaratılmıyor. Bu insanlarımızın oy vereceği yer Milli Görüştür ama dayatmalar, yaratılan algılar, baskılar nedeniyle AKP'ye karşı HDP'ye HDP'ye karşı AKP'ye oy veriliyor. Siyasi partiler, nitelikli ehliyetli olanlar arasında yarış yapılmıyor maalesef. Güçlüler arasında paylaşım yapılıyor. Vanlılar da dayatılan bu düzene 'yeter' diyor. Biz insanları Saadet Partisine oy vermelerine davet ediyoruz. Çare Saadet Partisindedir. Seçim akşamı sandıklara sahip çıkalım. İnsanlarımızın verdiği oy aynı zamanda bir onaydır. Saadet Partisi belediyeciliğinde memleketin aleyhine asla bir iş yapılmayacak. Hiçbir yanlışın ve günahın içerisinde olmayacağız. Saadet Partisinin olduğu yerde hizmet, huzur, güven ve kardeşlik olacaktır. Parti olarak değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. 31 Mart akşamı Van'da Saadet Partili belediyelerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

"Ekonomik sıkıntılar had safhada"

Türkiye'de ekonomik sorunların ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden İlhan, "Vatandaşlarımız, esnaflarımız, işsizimiz zor günler yaşıyor. Pahalılıktan, yapılmayan hizmetlerden ve özellikle ekonomideki sorunlardan herkes şikayetçidir. Ülkemizdeki adaletsizlikten çok büyük şikayetler alıyoruz. İlimizde istihdama yönelik ciddi bir fabrika hizmete açılmadı. İşkur aracılığıyla insanları cüzi paralarla işe almaktadırlar. Bunlarda geçici olarak yapılıyor. Buralarda aşırı derecede torpil işliyor. İşe girenler bir partinin üyesi olmak veya o partinin içerisinde görev alma gibi bir zorunluluğu olduğu ve hep kendi yakınına eşine, dostuna faydalı olduğu yönünde şikayetler partimize ulaşıyor. Genel anlamda ekonomik sıkıntılar had safhadadır. Paranın döngüsü anlamında çok ciddi sıkıntılar var. Esnaflarımız borçlarını ödeyemiyor. Hizmet anlamında da bölgemizde çok ciddi belediye hizmetleri yetersizdir. Belediyecilik hizmetlerinin yanında merkezi iktidarın da hizmetleri yetersizdir. Van ne yazık ki bu iktidar tarafından üvey evlat muamelesi gördü. Yol yapmakla övündüler yollarımızı yapmadılar. Bina yapmakla övündüler binalarımızı yapmadılar. Şehircilik, imar vs konularında da birçok sıkıntı söz konusudur" diye konuştu.

"Sorunları var edenler sorun çözemez"

AK Parti'nin 17 yıldır iktidarda olduğunu söyleyen İlhan, "Saadet Partili belediyelerde belediyelerimizin girişine rüşvet alanda, verende mel'undur tabelalarını asacağız. Rüşvet, adam kayırma, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olmayacak. Adaylarımız çalmayacak, çırpmayacak, gelen parayı israf etmeyecek. Kaynaklar vatandaşların ve memleketin lehine kullanılacak. Saadet Partili olmak hırsızlıkların, yolsuzlukların, haksızlıkların, rüşvetin önünde durmaktır. Saadet Partili bir belediyenin Türkiye'de hiçbir zaman en ufak bir yolsuzluğu veya rüşveti olmamıştır. Hatta ve hatta geçmişte bizim başkanımız olduğu dönemde hiçbir olumsuzluğu yokken başka bir partiye kaydığında orada sıkıntılar yaşanmıştır. Saadet Partisi yanlışa müsaade etmez. AK Parti sorunları çözeceğini vaad ediyor. Biz de diyoruz ki 17 yıldır iktidarsınız neden çözmediniz. Sorunları yaratan, var edenlerin sorunları çözmesi söz konusu değildir. Parti olarak ilimizle ilgili çok kapsamlı bir çalışma yürüterek, bütün sorunları tespit ettik ve geçtiğimiz yıl çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştık. Van'ın sorunları olduğu gibi durmakta ve çözülememektedir" şeklinde konuştu.

"SP'li belediyeler döneminde önemli hizmetler yapıldı"

Geçmişte parti olarak belediyelerde önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen İlhan, "Saadet Partisi olarak Van'da belediyecilik yapmış bir partiyiz. Geçmiş dönemlerde belediyecilik yaptığımızda borçlu aldığımız belediyeyi borçsuz olarak devrettik. Bunun yanında çeşmelerimizden akan su Saadet Partisi tarafından Van'a getirilmiştir. Kanalizasyon, arıtma tesisi, asfalt şantiyesi gibi çalışmalar ilk olarak o dönemde devreye girmiştir. SP'li belediyeler döneminde önemli hizmetler yapıldı. Çaldıran'da bazı vatandaşlarla görüştüm. Yolcu taşıyan bir belediye otobüsü şanzımanı bozuk olduğu için iki buçuk aydır yapılmamış ve bir şanzımanın ödeneğinin olmadığını söylüyorlar. Her yere para bulanlar, israfa, şatafata para bulanlar bir şanzımana dahi para bulamıyorlar. Böyle belediyecilik hizmeti olamaz. İnşallah 31 Mart akşamı bunlar o makamlardan gitmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

"Sorunları dile getirerek, çözüm önerileri sunduk"

Van'a zarar verecek her türlü işlerin karşısında olduklarını belirten İlhan, "Geçmişte ilimizde siyasi partilerin seçim bürolarını ve il başkanlarını ziyaret ettik. Hepsiyle de memleketimizin yararı için diyalog halindeyiz. Memleketimize fayda getirecek her işte biz onların yanında oluruz. Memleketimizin aleyhine yapacakları işlerde de karşılarında dururuz. Bunu geçmişte yaptık, halende yapmaya devam ediyoruz. Van'ın sorunlarını geçmişte haftalık dile getiriyorduk. Yine de getirmeye devam ediyoruz. Sorunları dile getirerek, çözüm önerilerimizi sunduğumuz toplantılarımız kamuoyunda ciddi destek buldu. Hatta bazı vatandaşlarda bu anlamda sorunlarını bize ulaştırıyor. Geçmişte yaptığımız açıklamalarda Van'a faydamız oldu. Tekstil Kent çürüyecekti, bunu ısrarla dile getirdikten sonra hayata geçti. Bugün tekstil kentte her ne kadar emek sömürüsü olsa da, her ne kadar düşük ücretle insanlar çalıştırılsa da yine binin üzerinde istihdam yapılmaktadır. Bu da her şeye rağmen bir kazanımdır" şeklinde konuştu.

"Murat Zorluoğlu siyasi bir aktör olarak görev yaptı"

Van Eski Valisi Murat Zorluoğlu'nun verdiği sözleri yarım bırakıp gittiğini söyleyen İlhan, "Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklandıktan sonra ilimizden giden Murat Zorluoğlu geldiğinde City Van AVM'yi hemen açacağını ifade etmişti fakat yerine yeni vali geldi üzerinden aylar geçti hala açılmadı. O kadar kronikleşmiş sorunlarımız var ki çevre yolu meselesi hala çözülemedi. Geçmişte belediye farklı bir partide olduğu için çözülmediğini ifade ediyorlardı. İki buçuk yıla yakındır her şey ellerinde hala çözemediler. Giden vali Murat Zorluoğlu siyasi bir aktör olarak görev yaptı. Stadyumu yıktı, hemen yapıyoruz dedi yarım bıraktı gitti. Bize göre en büyük yanlışı tarihi Van müzesini yıkmasıydı. Bunun yanında Urartu Müzesi yanlış yerde yanlış projeyle yapıldı. Açılışı da yapılamıyor. Milyonlar harcanan Adliye lojmanları çürümeye terk edildi. Bölge İdare Mahkemesi binası yapıldı, mahkeme Van'dan Erzurum'a kaydırıldı. Van'a yakışmayacak bir otogara sahibiz. Van Türkiye'de hava taşımacılıkta en önemli ildir. Çünkü İstanbul'a, Ankara'ya en uzak ilidir. Bugün hala havalimanımız yeterli değil. Ferit Melen Havalimanı otogara benziyor. Özellikle uçuş noktalarının ve sayısının arttırılması, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor. Bilet fiyatları çok yüksektir. Bu da ilimizdeki insanların yaşadığı sorunlardan biridir" dedi.

"Van TSO yönetim kurulu başarılı çalışmalar yapmamıştır"

Van'ın 32 buçuk milyon dolar ihracatla Türkiye sonuncusu olmasının nedeninin Van TSO yönetim kurulu olduğunu ileri süren İlhan, "Sağlık anlamında hastanelerimizde ciddi bir şekilde doktor yetersizliği var. İki buçuk üç milyona hitap edebilecek Van ne yazık ki dışarıda çare aramaktadır. Van'daki kanser hastaları tedavi olmak için il dışına gitmek zorunda kalıyor. 300 bin nüfuslu İpekyolu ilçesinde bir hastane yoktur. Basit ameliyatlar çok büyük başarıymış gibi haber olarak servis edilerek Vanlılara duyuruluyor. Doktoru, sağlık personeli yetersiz olan hastanelerimiz hizmet veremiyor. Deprem öncesi şehir merkezinde üç özel iki devlet hastanesi vardı. Depremde biri yıkıldı adamlar bırakıp gitti. Yeniden gelmesi için herhangi bir çaba sergilenmedi. Devlet Hastanesi ve İpekyolu da yıkıldı. Van'ın derdini dert edinecek iktidara aktaracak, çözüm üretecek yetkiye sahip ne yazık ki vekillerimiz olmadı. Sadece adı vekil oldu ve adından öte bir yere de gitmedi. Hali hazırda uygulanan sistemde de birçok doktor ilimizden kaçmak zorunda kalıyor. Sağlıkta kriz yaşanıyor ama bu gerçek yok sayılıyor. İlçelerimizdeki hastaneler de yetersizdir. Liyakatsiz, ehliyetsiz kişiler sağlıkta da iş başındadır. Sağlık en büyük sorunlarımızdan biri olarak çözüm bekliyor. Eğitimde yine son sıralardayız. Gelişmişlik olarak baktığımızda ihracatta sondan ikinciyiz. Kişi başına düşen milli gelirde sondan birinciyiz. Nerden tutsanız elde kalan ama Türkiye'nin 18. büyük ili olan Van her anlamda ne yazık ki kötüdür. Burada en büyük sorumluluk iktidar partisine düşmektedir. İktidar görevini yapmamıştır. Bunun yanında belediye görevini yapmamıştır. Bunun yanında Van'da görevini yapmayan en büyük sivil toplum örgütü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruludur. Van TSO yönetim kurulu ne yazık ki başarılı olmadığı için biz ilimizde 32 buçuk milyon dolar ihracatla Türkiye sonuncusu olduk. Van TSO yönetim kurulu başarılı çalışmalar yapmamıştır. Üyelerinin sorunlarını çözememiştir. Van TSO Başkanı zaten AK Parti'den aday oldu. İnşallah şuan vekaleten görevde olan TSO Başkan Vekili başarılı olur" ifadelerini kullandı.

"Necdet Takva'nın adaylığı sürpriz değil"

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'nın adaylığının sürpriz olmadığını, adaylık hazırlıklarının önceden ayarlandığını ifade eden İlhan, "Necdet Takva'nın adaylığı sürpriz değildir. Alt yapısı çok zaman önceden hazırlandığını biliyoruz. Van'da AK Parti siyasetini dizayn eden bir işadamları derneği vardır. Atamalar gibi bu işler de orada hazırlanıp yürütülüyor. Van'a katkısı olmayan sözde bir dernektir" dedi.

Bakmadan Geçme