Özel Lokman Hekim Van Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Süslü: Sağlıkta kaliteyi artırdık

Lokman Hekim markasıyla 2011 yılında yaşanan depremden bu yana Van'da ikamet edenlere ve bölge halkına en iyi sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Genel Müdür Hakan Süslü, 'Hastanemize gelen hastalar tedavi edilmeden gönderilmiyor. Hastalarımıza en iyi hizmeti verip hastanemizden sağlığına kavuşarak taburcu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bize yönelik en büyük eleştirisi binamızın küçük olmasıyla ilgilidir. Lokman Hekim olarak daha güzel, modern, ferah, temiz bir binada hizmet vermeyi planlıyoruz. Bu anlamda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Rıdvan Can Burhan Ergin

Özel Lokman Hekim Van Hastaneleri Genel Müdürü Hakan Süslü, çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Genel Müdür Süslü, “2016 yılından bu yana Özel Lokman Hekim Van Hastaneleri Genel Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Lokman Hekim Grubu Ankara'da ağırlıklı olmak üzere birçok şube ve lokasyonda sağlık hizmeti sunmaya çalışan bir kuruluş. Ankara'nın en büyük yatak kapasitesine sahip şubelerimiz ve üniversitemiz var. Erbil'de görüntüleme merkezimiz var. Van'da Hayat Hastanesiyle birlikte halkımıza hizmet veriyoruz. Lokman Hekim markasıyla Van depreminden bu yana sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Şuan ilimizde 11. yılımızı tamamladık” dedi.

“Halkımız her zaman hastanemize teveccüh gösterdi”

Vanlıların Lokman Hekim Van Hastanesi'ne büyük teveccüh gösterdiğini söyleyen Genel Müdür Süslü, “Biz Van'daki yatırım sürecimizi tamamladıktan sora Van depremini yaşadık. Depremde malum şehrimizde ciddi acılar yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın. Bu süreçte sektörde olan bazı firmalarımız Van'dan ayrılmak zorunda kaldılar ama biz buna rağmen Van'da kalmaya ve hizmet kalitemizi arttırmaya çalıştık, uzunca bir sürede Van halkından ücret almadan hizmet vermeye devam ettik. Çünkü biz kendimizi bu şehre ait hissediyoruz. Van halkı da bizi bağrına basıp hastanelerimize her zaman teveccüh gösterdi, bizlere sahip çıktı. Akabinde son 10 yıllık süreçte Van'ın ve ülkenin gelişimini hepimiz görüyoruz. Ekonomik olarak zorlu süreçlerden geçtik. Biz bütün bunlara rağmen kentte kalarak en iyi şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yeni binada hizmet vermek için fizibilite çalışmalarımız sürüyor”

Lokman Hekim Van Hastanesi olarak daha güzel, modern, ferah, temiz ve hijyenik bir binada hizmet vermeyi planladıklarını kaydeden Süslü, “Vatandaşlarımızın bize yönelik en büyük eleştirisi binamızın yetersiz kalmasıyla ilgilidir. Bu son derece haklı bir eleştiridir. Biz eleştirileri her zaman yıkıcı veya kötü niyetli olarak değil tam tersine yapıcı, bizi daha iyi noktaya getirebilecek eleştiri olarak kabul ediyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Van halkına Lokman Hekim olarak daha güzel, daha modern, daha ferah, daha rahat bir binada hizmet vermeyi planlıyoruz. Bu anlamda da fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen süreçte mevcut lokasyonlarımıza ilaveten muhtemelen kampüs şeklinde ulaşımın daha geniş, daha rahat olduğu, bekleme, dinlenme, poliklinik ve oda hizmetlerinin daha iyi bir seviyede olduğu otelcilik hizmetlerinin daha üst seviyede olduğu bir proje üzerinde çalışmalarımız var. Allah'ın izniyle uzun olmayan bir sürede biz bu hedefimizi gerçekleştirerek mevcut şubelerimizdeki iyileştirme çalışmalarını da en üst seviyeye çıkararak halkımızın ve bölgemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Hem Van hem de bölge halkına layık olduğu kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Biz bu projeyi yaparken sadece Van'ı esas almıyoruz. Van bizim için bu bölgenin merkezidir. Bize gelen hastaların büyük kısmı Van merkezli gelmesine rağmen çevre il ve ilçelerden de ciddi bir teveccühe sahibiz. Hatta Kuzey Irak'tan çok sayıda hasta geliyor” şeklinde konuştu.

“İki hastanemizde toplam 802 personel çalışıyor”

Özel Lokman Hekim Van Hastanesi ve Hayat Hastanesinde 802 personel istihdam ettiklerini açıklayan Süslü, “Özel Lokman Hekim Van Hastanemiz 216 yatağa sahip. Bu yatakların 64'ü yeni doğan küvezi, 51'i genel yoğun bakım, 17'si koroner yoğun bakım, 5'i kardiyovasküler cerrahi için ayrılıyor. 70 civarında uzman, 16 civarında da bizim acil hekim kadromuz var. A sınıfı bir hastaneyiz. Her türlü imkan, teçhizat var. Tıbbi tedavi protokolü çok düzgün bir şekilde uygulanıyor. Hayat Hastanemiz biraz daha butik nitelikli bir hastanedir. Ana branşlarda hiçbir eksiğimiz yok. Oranın da 69 yatağı var. Bunun 26'sı yeni doğan yatağı, 13'ü genel yoğun bakım, geri kalanı da servis yataklarıdır. Hayat Hastanemizde daha çok dâhili, kadın doğum ve çocuk branşlarımız üzerinde bir ağırlık olmasına rağmen cerrahi anlamda ekibe yeni katılan hekimlerimiz ile ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Hastanemize gelen hastalar tedavi edilmeden çevrilmiyor. Hastalarımız hastanelerimizden şifa ile taburcu oluyor. Ayrıca ilimizde üniversitemizin ve bölge eğitim araştırma hastanelerinin olması bizlere de büyük güven veriyor. İki hastanemizde toplam 802 personel çalışıyor. Ben bunu her zaman şu şekilde ifade ediyorum. Eşim ve çocuklarımla beraber 5 kişilik bir aileyiz. Ortalama 4 bin kişilik bir nüfusa hitap ediyoruz ve bu nüfusun hepsi Van'da yaşıyor. Bu şehrin ekonomisine can katıyor, destek veriyor. Biz kendimizi bu şehre ait hissediyoruz. Personelimizin tamamı bu coğrafyanın insanıdır” ifadelerini kullandı.

“Sosyal Güvenlik Kurumu'nun limitini aşmıyoruz”

Hastanedeki ücret politikasına değinen Süslü, “Şehrimizin sosyo ekonomik yapısı bellidir. Sağlık sektöründe giderler Türkiye'nin her yerinde aynıdır. Hatta Van'da bu giderler biraz daha fazladır. Buraya doktor getirmek, tıbbi cihazları getirmek, onların bakım anlaşmalarını yapmak, üzerine bir de lojistik gideri çıktığı için burada daha maliyetli çalışıyoruz ama hastalardan alınan farklar konusunda da Van Türkiye'nin en uygun illerinden biridir. Bu rakamlar Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep gibi illerle karşılaştırılmayacak kadar düşük kalıyor. Buna rağmen halkımızın buradaki gelir kaynakları ve iş imkanlarının sınırlarının farkındayız ve haliyle mümkün mertebe insanlarımız sağlık hizmetine daha makul ücretlerle ulaşmaya çalışıyorlar. Bizde bunları dikkate alıp ücret politikamızı buna göre değerlendiriyoruz ki ücretlerde de zaten Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sağlık uygulama tebliği kapsamında belirlediği bir üst limit vardır. Maliyetlerimiz çok yüksek ve en nihayetinde bizlerde bu sektörde ayakta kalmaya, verdiğimiz hizmet kalitesinden taviz vermeden, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve halkımıza karşı olan yükümlülükleri dengeli bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Biz borsada işlem gören bir şirket olduğumuz için herhangi bir vatandaşımız internet sayfamıza veya borsanın sayfasına girip bizim finansal raporlarımızı indirerek bu sektörün karlılığını çıkarabilir. Biz gelen hastalarımızın durumlarını değerlendirip ola ki bir yardım talepleri olduğu zaman da bu yardımı sağlıyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz” dedi.

“Kuzey Irak'ta ilimizi daha çok tanıtmalıyız”

Kuzey Irak'ta Van'ın tanıtımına daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyen Süslü, “Van hep İran'a bakıyor. Kapıköy Sınır Kapısı ilimizin önde gelenlerinin çalışmaları sonucu tekrar faaliyete geçti. Hakikaten İranlılar ilimize çok ciddi ekonomik katkı sunuyor fakat Kuzey Irak pazarına yeterince dikkat edildiğini düşünmüyorum. İhmal ettiğimiz bir sektör, 2016 yılından bu yana biz Kuzey Irak'ta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu zamana kadar 9 kez Kuzey Irak'a gidip geldim. Bizim şuan Kuzey Irak'tan gelen misafir sayımız 4 binin üzerindedir. Gelen kişiler hem kültürümüze hakimler, aynı dili konuşuyoruz, aşiret, akrabalık bağları var. Yemek tatları bizimkine benziyor. Biz Van'ı yeterince Kuzey Irak'ta tanıtamadık. Şuan tanıta tanıta İranlıların yanında Kuzey Iraklı, Dohuklu, Erbil plakalı araçlarda görüyoruz. Biz Kuzey Iraklıları sağlık turizmi için Van'a davet ediyoruz. Irak'tan hastalarımız Van'a geldiği zaman otellerde kalıp, restoranlarda yemek yiyorlar, esnafımızdan alışveriş yapıyorlar. İlimizde alışveriş yapıyorlar ve ekonomimize ciddi bir katkı sunuyorlar. Allah'ın izniyle orta uzun vade Şırnak karayolu Van'a bağlanırsa çok ciddi teveccüh olacaktır. Biz bu sene 3 kez Kuzey Irak'a gittik. Bu ayın sonunda yine bir ziyaret programımız var. 2019 yılında Kuzey Irak'tan binlerce hastanın şehrimizde sağlık hizmetine ulaşmalarını sağladık. Bu misafirlerin hem şirketimize, hem kurumumuza, hem de bu şehre çok ciddi katkısı var ve geçiş sürecinde uçakla değil ağırlıklı olarak karayoluyla Hakkari, Çukurca, Üzümlü Sınır Kapısından geliyorlar. Sınır kapısından geçerken, istirahat ediyorlar. Çukurca'da mola veriyorlar. Hakkari'de araçlarının deposunu dolduruyorlar, restoranlara misafir oluyorlar. Van'a gelip otele yerleşen bu nitelikli misafir grubu, değer gördüğü hizmete ve ürüne para harcamayı seven, kaliteli hizmetten kesinlikle parayı esirgemeyen bir anlayışları var. Bu anlamda otelcilerimizin, turizmcilerimizin, hastanelerimizin Kuzey Irak'a gereken önemi göstermesi gerekir. Biz bu yolu başlattık. Sağolsun sayın Valimiz ve il yönetimimiz çok büyük destekler verdi. İşlerimizi kolaylaştırdılar. Biz sadece hastanemiz değil şehrimiz ve bölgemizin de kazanmasını istiyoruz. Kuzey Irak bizim için iyi bir kapıdır” diye konuştu.

Süslü, son olarak şunları kaydetti; “Lokman Hekim Hastanemizin Erbil'de tıbbi görüntüleme merkezi var. Gayet kapsamlı ve büyük metrekareye sahip bir tıbbi görüntüleme merkezimiz bulunuyor. Orada genelde ayakta hastaların tedavisi yapılıyor. Cerrahi bir müdahale ihtimali olduğu zaman da Van'a veya Ankara'ya yönlendiriyorlar. Uçak bileti ve oteli, ayarlanıyor. Hastamız geldikten sonra havalimanından karşılanıp otele götürülüyor. Hastanemizde sağlık hizmeti verildikten sonra sağlıkla, şifayla taburcu edip uğurluyoruz.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme