Pazen Entari

Bazen eski yıllara dalar gider insan. Eski yaşanmışlıkları hayal ederken, gözünde canlanır o güzel yıllar. Zaman, zaman bilinçaltı ile rüyalarına girer. Çocukluğunu yaşarsın unutamadığın o güzellikleri anımsarken iç çekersin derinden.

Bazen eski yıllara dalar gider insan.

Eski yaşanmışlıkları hayal ederken, gözünde canlanır o güzel yıllar. Zaman, zaman bilinçaltı ile rüyalarına girer. Çocukluğunu yaşarsın unutamadığın o güzellikleri anımsarken iç çekersin derinden.

Memleketimizde kış mevsimi uzun ve soğuk geçer. Kalın kışlık giyecekler olmalı, pazen elbiseler, yün çoraplar, yün hırkalar, ceketler çok önemliydi.

Rahmetli babam daha kış mevsimine girmeden anneme halalarıma, halakızlarına pazen kumaşlarını alır elbise, etek ne isterseniz dikin giyin derdi.

Sümerbank Dividin pazenleri olmazsa olmazıydı.Desen,desen,renk,renk pazenleri beğenmek için beni alır yanına birlikte giderdik.Annemin en sevdiği piti çiçekli olmalıydı. Halalara babam beğenirdi rengini, desenini o kadar güzel seçerdi ki itiraz etmezler beğenirlerdi. Her birine mutlaka elbiselik olurdu. Kızlar pazen etek giyer, anneler cepli uzun elbise dikerdi. Uzun olması pazen kumaşın verdiği sıcaklığın dizlerini sıcak tutmasaydı.

Pazen Entari, etek değişik desenlerde renk, renk dikilir kış boyu giyilirdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme