Peker'den çığın yıldönümüyle ilgili mesaj

Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Bahçesaray kara yolunda, 4- 5 Şubat 2020 tarihinde meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği çığ faciasının yıldönümüyle ilgili mesaj yayımladı.

Basın Bülteni

2020 yılında Van Bahçesaray yolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ilki 4, ikincisi 5 Şubat'ta yaşanan çığ faciasında 42 kişi hayatını kaybetmiş, 84 kişi de kar yığınının altından yaralı olarak kurtarılmıştı.

Yaşanan felaketin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyen Peker, '2020 yılında Bahçesaray ilçemizde Tüm Türkiye'yi yasa boğan elim faciada yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı dilerim. Her kar yağdığı vakit gözümüz kulağımız Bahçesaray'da olur, gelen giden eşimizi dostumuzu dualarla uğurlarız. Felaketin yaşandığı bölgeden geçtiğimizde acılarımız tazelenir. Felaketten yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımızla konuştuğumuz zaman yaşanan olayın vehametini bir kez daha idrak ederiz. Allah bu acıyı bir daha göstermesin. Bu yolda her sene en az küçüklü büyüklü 4-5 çığ felaketi meydana geliyor, bazen yol çalışması yapan görevli arkadaşların iş makineleriyle beraber çığ altında kaldığı oluyor, buna bazen sivil araçlar da denk geliyor. Tedbir amaçlı yolara bariyerler konuluyor fakat bu bariyerler hiç bir şekilde çözüm değil. Kapatılan yollar vatandaşlar için bir işkence haline gelmiş durumda. Hastası olan, acil işi olan, Van'a ulaşmak zorunda olan vatandaşlar Bitlis-Hizan yolunu kullanmak zorunda kalıyorlar, bu onlar için hem zaman hem de maddi kayıplara neden oluyor. Cumhurbaşkanımızın daha önce söz verdiği tünel projesini Bahçesaraylı vatandaşlarımız dört gözle beklemektedir'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme