Peyami Hocam neden?

Bu tür hassas işler zamanın ruhuna ve gücüne göre değil halkın vicdanında, kentin tarihinde kalıcı yer bulacak şekilde yapılmalıdır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Hocam…

Akademik başarı düzeyini, yayınları, makaleleri bir tarafa bırakalım. Çünkü bu ayrıca tartışılması gereken bir konu. Ama Van YYÜ yerleşkesinin tabir yerindeyse elini yüzünü siz düzelttiniz. Üniversitenin çorak görüntüsünü 35 yıl sonra değiştirmeyi siz başardınız. Bu alanda gelmiş geçmiş en başarılı rektör sizsiniz.

Peyami Hocam…

Çalışmalarınız, çabalarınız takdire değerdir.

Belediyelerle boy ölçüşecek düzeyde yol, kaldırım, yapıyorsunuz. Yerleşkede ağaç çiçek dikiyorsunuz. Caddeleri ışıklandırıyorsunuz. Lojmanlar, yeni modern spor salonu, kütüphane, tesisler, teknolojiyle donatılmış binalar inşa ediyorsunuz. Öğrencilere burs sağlamak için çaba gösteriyorsunuz.

Dur durak bilmiyorsunuz…

Kurtuluş Parkı içinde kaderine terk edilen şehrimizin tarihinde önemli yer tutan yenilemeyi kimsenin akıl etmediği Vanlı 120 Kahraman Çocuklar anıtı belediyelerden ilgi beklerken siz yürekli, cesur çocukların fedakârlıklarını ölümsüzleştirmek ve yaşatmak üzere üniversitenin kalbinde öğrencilere esin kaynağı olması düşüncesiyle Vanlı 120 Kahraman Çocuklar anıtı dikiyorsunuz.

Peyami Hocam…

Biz şehrimiz adına önerdik, sizde duyarlılık göstererek üniversitenin adının önüne "Van" adını ekleyerek üniversitemizi şehrimizle kağıt üzerinde de bütünleştirerek adının Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olmasını sağladınız.

Peyami Hocam…

Bunlar ve daha fazlası başarıyla yapılırken bilerek bilmeyerek Vanlıların sanki inadına veya birilerinin gönlünü hoş etmek uğruna toplumda kabul görmeyen ve tartışılan olmadık işler niye?

Örneğin…

TOKİ konutlarında her etapta yapılan ancak cemaati olmayan, bakımsızlıktan dökülen camiler gibi üniversitenin de her köşe başına bir cami dikiliyor. Hadi ibadet edecek yer bulamıyor insanlar ondan yapılıyor diyelim. İsraf yoktur ihtiyaç vardır anlayışıyla kabul edelim. Fakat cami ve külliyeye de Dursun Odabaş isimi verilmesi nereden çıktı.

Peyami Hocam…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Merkezi'ne hangi akademik başarısından, hizmetinden dolayı Dursun Odabaş adının kimler tarafından verildiği hala bilinmiyor. Prof. Dr. Dursun Odabaş'ın isminin verilmesi Van kamuoyunda tartışılarak kabul görmezken hocanın şahsen hiçbir maddi manevi katkısının olmadığı 20 bin metrekarelik alana yapacağınız cami ve külliyeye "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Tıbbiye Camisi ev Külliyesi" ismini vermek abartılı, gereksiz yaklaşım olmuştur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme