PFDK'dan Vanspor'a ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Elazığspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Vanspor'a ihtar ve 63 bin TL para cezası verdi. PFDK ayrıca Vanspor'un grubunda mücadele eden Elazığspor, Ankara Demirspor ve Yeni Mersin İdmanyurduspor'u da cezalandırdı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta oynanan dördüncü hafta maçında çirkin, kötü tezahürat ve yaşanan olaylardan dolayı Vanspor, Ankara Demirspor, Çimentaş Elazığspor ve Yeni Mersin İdmanyurduspor Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırıldı.

PFDK'dan yapılan açıklamada, “Artı Değer Vanspor FK'nın, 22.09.2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor FK-Çimentaş Elazığspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Artı Değer Vanspor FK'nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 63.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Çimentaş Elazığspor Kulübünün, 22.09.2024 tarihinde oynanan Artı Değer Vanspor Fk-Çimentaş Elazığspor müsabakasında, zaman çizelgesine uygun hareket edilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Ankara Demirspor Kulübü görevlisi Serdar Akkuş'un, 21.09.2024 tarihinde oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş.-Ankara Demirspor müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.'nin, 22.09.2024 tarihinde oynanan Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.-Merkür Jet Erbaaspor müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta oynanan karşılaşmalarda Vanspor sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup olurken, Ankara Demirspor deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşıspor karşısında 1-0 galip gelmişti. Yeni Mersin İdmanyurduspor sahasında Merkür Jet Erbaaspor'a 1-0 mağlup olmuştu.

Bakmadan Geçme