Polis Ali İzzet Avşin Kütüphanesi'nde 'Bilim ve Sanat Atölyeleri' etkinliği

Van'da 2020 yılında görevi başında hayatını kaybeden şehit polis Ali İzzet Avşin'in adını taşıyan kütüphane, çocukların gelişimi yönünde önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tuşba Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği'nin desteğiyle 2022 yılında açılan Polis Ali İzzet Avşin Kütüphanesi, bu yıl da 'Bilim ve Sanat Atölyeleri' kapsamında çeşitli programlar düzenliyor.

Tuşba Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Şair ve Yazarlar Birliği'nin desteğiyle Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu'nda hizmete açılan Polis Ali İzzet Avşin Kütüphanesi etkinlikleriyle çocuklara dokunmaya devam ediyor.

2023 yılında Ali İzzet Avşin Kütüphanesi Çocuk Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kitaplarla Çıktığım Yolculuk” konulu kompozisyon yarışması, ödül töreni ve müzik dinletisinin ardından bu yıl da “Bilim ve Sanat Atölyeleri” kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerden ilki olan ve “Doğadaki Canlılar” konulu sunumla başlayan atölye çalışması Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Durmuş tarafından özverili bir şekilde gerçekleştirildi. Ardından yine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selda Tuncer, “Kız İşi Erkek İşi-Cinsiyet Rollerini Konuşuyoruz” isimli atölye çalışmasıyla öğrenciler için önemli ve verimli bir çalışmaya imza attı.

Bilimsel etkinliklere büyük bir hevesle eşlik eden farklı yaş gruplarından öğrenciler için iz bırakan buluşmaların sonuncusu ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı son sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Muhteşem bir müzik dinletisine imza atan Ebru Tuncel, Dicle Erdoğan, Saliha Yenigün, Berivan Karaman, Suzan Karaman, Muhammed Bulut, Vedat Koyu ve Şafak Erdoğmuş, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

Abdulkadir Geylani ve Şemsibey Ortaokulu idarecileri, öğretmenleri ve etkinliği düzenleyen mensuplar Ali İzzet Avşin Kütüphanesi'nin kuruluş ruhuna uygun olarak bu tür etkinliklerin çocukların gelişimi bilinçlenmesi ve mutluluğu için çok önemli olduğunu belirterek bu atölyelerin etkinliklerini artırarak çalışmalarına devam edeceğini ifade ettiler.

Şehit Polis Memuru Ali İzzet Avşin'in adını taşıyan kütüphane, çocukların bilimsel, sanatsal ve sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlayan kapsamlı bir program sunuyor. Öğrenciler, burada düzenlenen atölye çalışmaları, sunum ve dinletiler aracılığıyla hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Kütüphane, çocukların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme