Pratik Bilgiler

Van'ımızın 79 yıllık ilk gazetesi, en uzun geçmişe sahip ticari markası, basının özgür, tarafsız, bağımsız gazetesi Vansesi'nin değerli okurları bundan böyle haftada bir gün bu köşede sizlerle buluşacağız.

Van'ımızın 79 yıllık ilk gazetesi, en uzun geçmişe sahip ticari markası, basının özgür, tarafsız, bağımsız gazetesi Vansesi'nin değerli okurları bundan böyle haftada bir gün bu köşede sizlerle buluşacağız.

Günlük hayatın karmaşası içinde unuttuğumuz, bilemediğimiz, duyamadığımız veya öğrenmek için zaman ayıramadığımız işimize yarayacak pratik bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Paylaşımlarım kimi zaman sağlığınızla, kimi zaman aracınızla, kimi zaman ev ve iş yerinde yardımcınız olacak hayatınızı kolaylaştıracak.

O zaman" merhaba " diyerek başlayalım.

Unutmayın;

" Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak, işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak.

"Protesto, vekâletname, re'sen senet 19 lira, Pasaportlar 94 lira, Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 16 lira, Kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 32 lira, Sürücü belgeleri 117 lira, Motorlu araç trafik belgesi 88 lira, Banka çekleri (Her bir çek yaprağı) 5,60 lira, yabancı çalışma izni belgesine 63 lira ödeyeceksiniz.

5 Bilgi 5 Çözüm

1. Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayı öyle takın.

2. Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun

3. Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

4. Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.

5. Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin.

Yaşamınız keyif ve mutluluk dolsun. Yeniden buluşmak üzere esen kalın.

Bakmadan Geçme