Prim günü eksik olanlara müjdeli haber geldi! Meclis onayına sunulacak

Birçok kişiye müjde niteliğinde olan 1. torba yasa, Resmî Gazete'de yayınlanarak hayata geçti. Bu önemli düzenleme, pek çok kesimin yüzünü güldürdü. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar haberimizde...

Torba yasada BAĞ-KUR affı, yaş şartı, taşerona kadro, TYP, MTV, annelere prim indirimi gibi maddeler yer alıyor. Bu maddeler, farklı grupları sevindirecek bir gelişme olarak görülüyor.

Bu maddeler, Türkiye'de en çok aranan konular arasına girdi. 20 milyondan fazla memur ve emekliye Temmuz zammını yükselten bu önemli yasa, Resmi Gazete'de ilan edilerek yürürlüğe girdi. Bu gelişmenin ardından hükümet, emeklilik müjdesini kapsayan 2. Torba yasa tasarısını hazırladı.

Hükümetin hazırladığı tasarıyla emeklilik sürecini kolaylaştıracak önlemler alınması amaçlanıyor. Emeklilik için gereken şartları daha da gevşeterek, insanların daha erken yaşlarda emekli olmaları hedefleniyor. Ayrıca emeklilerin maaşlarında da iyileştirmeler yapılması ve yükseltilmesi planlanıyor.

Emeklilik reformunun bir parçası olarak, BAĞ-KUR sigortalılarının da yararlanacağı önemli önlemler gündeme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, küçük esnaf ve çiftçiler de dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'LU için prim gün şartlarında iyileştirmeler yapılması planlanıyor.
BAĞ-KUR sigortalıları, kendi işlerini sürdüren ve prim ödemelerini bireysel olarak yapan kişilerden oluşuyor. Ancak prim günleriyle ilgili belirlenen şartlar, birçok BAĞ-KUR'lu için emeklilik hedeflerine ulaşmayı güçleştiriyor. Bu nedenle yapılan çalışmalarla, prim gün sayılarının azaltılması hedefleniyor.

Yapılacak iyileştirmeyle birlikte, şu anda var olan 9000 prim günü şartı, 5400 güne düşürülecek. Böylece BAĞ-KUR'LU çalışanlar için emeklilik yaşının indirilmesi ve daha erken emekli olma fırsatı sağlanacak. Bu adım, emeklilik hedeflerine ulaşmak için uzun yıllar boyunca biriken prim günü sayısını karşılayamayan BAĞ-KUR sigortalıları için büyük bir fayda olacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme