Promosyon alanlara dikkat! Bu durumda olanlara promosyon verilmeyecek

Asgari ücrete gelen zamdan sonra emeklilerin maaşlarına da zam yapılacağı haberi duyuruldu. Bankalar da promosyon ödemesi için yarışa girdi. Ancak KDK ve sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilere kötü haber geldi.

TAKİP ET

Aktarılan son haberlere göre o durumda olan emeklilere artık promosyon ödemesi yapılmayacak. Bu haberi duyan emekliler durumun nedenini araştırmaya başladı. İşte emeklilere promosyon ödemesinin ayrıntıları…

Maaşlara yapılan zam sonrasında emekliler hangi bankanın daha iyi promosyon ödemesi sunduğunu merak ediyor. Bu yüzden birçok kişi bankaların kapısını çalmaya başladı. İcra takibinde olan emekliler ile bankalar arasındaki promosyon sorunundan dolayı KDK'ya şikayetler ardı ardına gelmeye başladı. Emekliler farklarını ödemek şartı ile maaş bankalarını rahatlıkla değiştirebiliyor.

İcra takibinden dolayı promosyon ödemesinden faydalanamayan emeklilerin sayısı artmaya devam ediyor. Konuya ilişkin gelen şikayetleri inceleyen KDK, icra takibinde olan emeklilere promosyon ödemeyen bankalardan da açıklama istedi. Bankaların açıklamasında, icra takibinde olan emekliye promosyon yatırılmamasında kanuna aykırı bir durum olmadığını belirtti.

Sosyal devlet ilkesi gereği tüm emeklilere promosyon ödemesi yapılması gerektiği vurgulandı. Banka ve SGK arasındaki yeni protokolde bu düzenlemeye yer verilmesi önerildi.

Bakmadan Geçme