Putin: Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz

Türkiye’yle ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, iki ülke arasında yaşananların sorumlusunun Moskova olmadığına dikkat çekerek, “İlişkileri mahveden biz değildik. Türkiye’yle ilişkileri geliştirmek istiyoruz ama girişim Ankara’dan gelmeli” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile biraraya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'da turizm konusunda bir anlaşma imzaladı.

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye'yle ilişkilerle ilgili bir soru üzerine, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türkiye tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söyledi.

Putin, iki ülke arasında yaşananların sorumlusunun Moskova olmadığını belirterek, “Türkiye'yle ilişkileri geliştirmek istiyoruz, ama girişim Ankara'dan gelmeli” dedi.

Putin, “Türkiye'yle iletişim içindeyiz, ama henüz düşürülen Rus uçağıyla ilgili özür sözleri duyamadık” diyerek, Ankara'dan somut adımlar beklediğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme