Rojin için sessiz yürüyüş

Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, beraberindeki kadınlarla birlikte, Rojin Kabaiş'in taziyesini gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşle ziyaret etti. Burada konuşan Şedal, 'Buradan söz veriyoruz. Bu olay çözülene kadar bu mücadelemiz sürecek' dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, kaybolduktan 18 gün sonra, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi'nin Van Gölü kıyısında cenazesi bulundu. Rojin'in cenazesi, Diyarbakır Bağlar'daki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.
Defin işlemlerinin ardından, Bağlar'daki Hacı Abdurrahman Enç Camii'nde taziye kuruldu.

Taziye öncesinde, Göletli Park'ta bir araya gelen kadınlar, sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe, DEM Parti ve DBP İl ve İlçe Eşbaşkanları, Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Siyasetçi Gültan Kışanak, Diyarbakır ilçe belediyelerinin kadın eşbaşkanları, kadın meclis üyeleri, kadın örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüşte, "Kadın cinayetleri politiktir ve ideolojiktir" pankartı taşındı. Sessiz bir yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, yakalarına Rojin'in fotoğrafını taktı.

Yürüyüş sonra taziye evi önünde konuşan Rosa Kadın Derneği üyesi Berfin Polat, “Bugün Rojin şahsında katledilen, kaybettirilen, şüpheli şekilde bulunan kadınlar için buradayız. Cezasızlık politikalarının, yargılamaların bu karanlık tabloya nasıl davetiye çıkardığını biliyoruz. Buna karşı mücadele dışında başka çaremiz yok” diye konuştu.

‘Olay çözülene kadar mücadelemiz sürecek'

Sessiz yürüyüşte Van Büyükşehir Belediyesi Şedal, Kabaiş ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Kadınların her gün hedef gösterilerek katledildiğini vurgulayan Şedal, “Kadınların katledilmesi ve kaybedilmesiyle kendilerini var ediyorlar. Narin'in de Rojin'in de katillerini bulacağız. Bugün binlerce kadın Rojin'in ailesinin yanında. Buradan söz veriyoruz. Bu olay çözülene kadar bu mücadelemiz sürecek” dedi.

Bakmadan Geçme