Rojin Vanlıları yasa boğdu

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedinin Van Gölü sahilinde bulunması Vanlıları yasa boğdu.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, üniversite kaydını yaptırdıktan sonra 25 Eylül'de Diyarbakır'dan Van'a gelerek yurda yerleşmişti. 27 Eylül günü Van Gölü sahilinde dolaşmak üzere yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

Rojin Kabaiş'in bulunması için Türkiye''de 81 ilin seferber olduğu aramaların 13. gününde Van Gölü kıyısında Kabaiş'e ait başörtüsü bulunmuştu. 18'inci günde ise Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi sahilinde bir cesede ulaşıldı. Yapılan incelemelerin ardından cesedin Kabaiş'e ait olduğu tespit edildi. Cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş 7'den 70'e herkesi yasa boğdu. Kurumlar, siyasi parti il başkanları ve Vanlılar sosyal medya hesabında paylaşım yaparak Rojin'in hayatını kaybetmesinin acısını yüreklerinde yaşadıklarını belirttiler.

Van Valiliği yaptığı açıklamada, “İlimizde 27 Eylül 2024 Cuma gününden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Mahallesi sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına sabır, Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi “Üniversitemiz 1. Sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in maalesef cansız bedeninin Van Gölü Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrencimize Yüce Allah'tan Rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Mahallesi sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, “18 gündür kayıp olan evladımız Rojin'in acı haberi hepimizi üzdü. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “18 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin Van Gölü sahilinde bulunduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Olayın tüm yönleriyle araştırılması tek isteğimiz. Rojin Kabaiş'in başta ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

CHP İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Rojin'in cansız bedenine ulaşılmış. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Olaya dahli olanlar varsa mutlaka bulunmalı. Genç kızımıza Allah'tan rahmet ailesi ve arkadaşlarına sabırlar dilerim. Mekanın cennet olsun Rojin” dedi.

Edremit Belediyesi “27 Eylül tarihinden bu yana aranan ve maalesef cansız bedenine ulaşılan Rojin Kabaiş'e Allah'tan rahmet diliyor. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Böylesi acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vanspor Futbol Kulübü Rojin ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rojin'in vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Genç kardeşimiz Rojin, elim bir olay sonucunda aramızdan ayrılmıştır. Vanspor ailesi olarak, bu acı kaybın derin hüznünü paylaşıyor; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Rojin'in anısı kalbimizde daima yaşayacak, acımızı paylaştığımız bu zor günlerde birbirimize destek olacağız. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme