Saadet Partisi oy bölmek için seçime girmiyor

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan: AK Parti kazanırsa BDP kaybeder. BDP kazanırsa AK Parti kaybeder. Ama Saadet partisi kazanırsa Van kazanacaktır.

Fazıl ERÜŞ

Yerel seçimler öncesi iddialı konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Saadet Partisi kazanırsa Van kazanır dedi.

AK Parti'yi korkutuyor

Seçimlerin bir yarış olduğunu belirten Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan,” Maalesef eşit şartlarda yarışamıyoruz. Saadet Partisine ulusal medyada ciddi bir ambargo uygulanıyor. Mevcut iktidar Saadet Partisinin güçlenmesini hiçbir şekilde kabullenemiyor. Çünkü Saadet Partisi iktidar partisinin en büyük rakibidir. Saadet Partisindeki yükselme AK Parti'yi korkutuyor. Ayrıca AK Parti'de yaşanacak oy kaybı bizim güçlenmemize neden olacaktır. AK Parti seçmenlerinin tek alternatif SP'dir” diye belirtti.

Geçmişte yaptığı hizmetlerde ortadadır.

İlhan, “ Ülke geneline baktığımızda özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde seçimlerin AK Parti ve BDP arasında geçeceği şeklinde yanlış bir algı oluşturuldu. Bu algıyı seçmenlerimizin iradesiyle değiştireceğiz. Buna herkes şahit olacaktır. Büyükşehir Belediyesi adayımız Fethullah Erbaş, adam gibi adamdır. Belediye başkanı olursa Van'a ciddi hizmetler yapacaktır. Geçmişte yaptığı hizmetlerde ortadadır. Van'da akan suyu bile onun dönemine borçluyuz. Onun döneminden bu yana Van'a neredeyse kayda değer hizmet yapılmadı. Belediyeyi kazanırsak hiçbir işi aksatmayacağız. Van'ı hak ettiği noktaya taşıyacağız ” şeklinde konuştu.

Belediye, asfalttan başka bir şey yapmamıştır

Van'da belediyecilik anlamında ciddi ve yeterli yatırımlar olmadığını vurgulayan İlhan, “Bu soruna acilen çözüm üretmeliyiz. Geçlerimiz işsiz. Van'ın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlar yok. İşsizliğin çok olduğu bir toplumda huzur olmaz. Van konum olarak Türkiye'nin en güzel illerinden biridir. Ancak bu konumu değerlendiren bir hizmet anlayışı yok. Van'da ciddi bir trafik, otopark sorunu var. Yeşil alan yok denecek kadar az. Dinlenebileceğimiz, gezebileceğimiz yerler yok. Biz bunları SP belediyecilik anlayışıyla getireceğiz. Van'da yaşanan depremden sonra yeterli çalışma yapılmadı. Mevcut belediye asfalttan başka bir şey yapmamıştır. Yaptıkları asfaltta bir iki ay geçmeden VEDAŞ ya da başka kurum tarafından kazılıyor. Bunun en büyük nedeni belediyenin diğer kurumlarla koordinasyon şeklinde çalışmamasıdır. Belediyeyi kazanırsak kalıcı hizmetler yapacağız. Bütün İlçe adayları belli olduktan sonra sahaya ineceğiz. Seçim çalışmalarına start verdik. Tek derdimiz memleketimize hizmet etmektir. Saadet Partisi kimsenin oyunu bölmek için seçime girmiyor. AK Parti kazanırsa BDP kaybeder. BDP kazanırsa AK Parti kaybeder. Ama Saadet partisi kazanırsa Van kazanacaktır. Vanlılar Saadet derse hizmetin en iyisini alacaktır” dedi.

AK Parti ciddi bir oy kaybına uğrayacaktır

17 Aralık'ta yaşanan operasyondan sonra hukuk devletinde olmayan şeylerin yaşandığını belirten İlhan, “Bu operasyonlarda dış odaklarında muhakkak etkisi vardır. Ama bunun en büyük sorumlusu yine iktidardır. Demek ki sen ülkede iktidar değilsin. Operasyonların üzeri örtülmeye çalışılıyor. Halk kandırılıyor ve medya kullanılıyor. Yerel seçimlerde AK Parti ciddi bir oy kaybına uğrayacaktır. AK Parti'nin siyaseten ömrünü tamamlamıştır. Dünya'da hiçbir şey uzun vadeli hüküm süremez. Her şeyin bir ömrü vardır. AK Parti kendi açısından zirveye çıkmıştır ve şimdi de inişe geçmiştir” diye vurguladı.

Bakmadan Geçme