Saadet ve Gelecek Partisi'nden ortak basın toplantısı  Ulaşım sorunu çözülmeli

Van'ın sorunlarını gündeme taşıyarak çözümüne katkı sunmak için birlikte hareket eden Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, düzenledikleri ortak basın toplantısında ulaşımda yaşanan sorunların bir an evvel çözülmesi gerektiğini belirttiler. Açıklamayı okuyan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, 'Çözüm arıyorsak, ulaşım rahatlasın istiyorsak, insanlarımızı cefadan, sefaya eriştirmek istiyorsak, alternatif yollar ve ulaşım çeşitliliği kara, deniz, demiyoryolu (raylı sistem) araçlarına yönelmeliyiz' dedi.

TAKİP ET

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van'ın ulaşımda yaşanan sorunlarını gündeme taşıdı.

Açıklamayı okuyan İl Başkanı İlhan, “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanları olarak buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Van'ın şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sorununun çözümü için alternatif yollar ve alternatif ulaşım araçları konusunda mutlaka topyekün harekete geçilmelidir” dedi.

Uçak sefer sayısındaki düşüş ve yüksek bilet fiyatlarına değinen İlhan, “Van şehirlerarası karayolu ulaşımında da hava yolu ulaşımı konusunda da mağdur edilmiş durumdadır. Uçak sefer sayıları yetersiz, uçak bilet fiyatları pahalı kısaca uçak yok, uçak bulsak bilet yok, bilet bulsak fiyat çok yüksek” diye konuştu.

Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi emlakçı mantığıyla hareket ediyor. Gerektiğinde ihtiyaç duyulması halinde belediyeye ait satılması gereken yerler varsa şeffaf şekilde satılabilir. Satışlar 3-5 senede bir yapılabilir. Şuan geldiğimiz noktada belediyeler arsa satmayı devamlı hale getirip kendilerine meslek edinmişler. Van'ı parsel parsel satıyorlar” dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karabıyık, “Van'da iki parti denklemine son vermek istiyoruz. Van şuana kadar alternatif olmadığı için Yeşil Sol Parti ve AK Parti arasına sıkışıp kalan bir şehirdi ama biz gümbür gümbür geliyoruz” şeklinde konuştu.

“MEVCUT YOLLAR TRAFİĞİ KALDIRMIYOR”

Van'ın trafik sorununu bitirmek için alternatif yollara ihtiyaç olduğunu söyleyen İlhan, “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanları olarak bu haftaki gündemimiz ulaşım. Van son yıllarda şehiriçi ve şehirlerarası ulaşım konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayan bir kent haline dönmüştür. Yıllardır bitirilemeyen çevreyolu, alternatif yolların olmaması, bazı yerlerde trafik ışıklarının fazla olması ve otopark sorunu şehir içi trafiğin özellikle bazı saatlerde çileye dönüşmesine neden olmaktadır. Van şehirlerarası ulaşımın başlangıç noktası olan otogar 50 yıldan fazla süredir hizmet vermektedir. Türkiye'nin en eski otogarlarından biridir. İhtiyacı karşılayamamaktadır. Mutlaka yeni ve modern bir otogar yapılmalıdır. Çevre yolu bulunduğu güzergâh ve arazi şartları yapısıyla 41 km gibi kısa bir mesafe olmasıyla çok kısa sürede bitirilmesi gereken yol Türkiye'nin yapımı en uzun süren çevreyolu olarak tarihe geçmiştir. Her seçim öncesi söz verilen bir türlü bitirilemeyen çevreyolu için Sayın Valimiz 2023'te mutlaka bitecek demişti geldiğimiz noktada 2023 bitmek üzere fakat yol hala bırakıldığı noktada durmaktadır. Şehir içi trafiğin bir diğer nedeni otopark sorunudur. Mısır çarşısı yanında yapılan otopark daha sonra AVM'ye dönüştürülmüş ve hali hazırda kullanılmayan bir yapı olarak karşımızda durmaktadır. Bu konuda mutlaka müsebbiplerin hesap vermesi gereklidir” ifadelerini kullandı.

“ALTERNATİF YOLLARA, ARAÇLARA YÖNELMELİYİZ”

İlhan açıklamasının devamında, “Şehir içinde bazı bölgelerde ve kampüs yolunda mutlaka trafik ışıkları gözden geçirilmelidir. Van şehir içi trafiği için alternatif olarak tramvay veya metro konusunda hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Türkiye'nin en büyük gölüne sahip olmasına rağmen Van şehrinde bir türlü deniz ulaşımı konusunda harekete geçmemiştir. Edremit İskele, İskele Kampüs, Edremit Kampüs karşılıklı deniz otobüsleri konulmalıdır. Van Siirt ve Şırnak'la sadece harita üzerinde komşudur. Van Pervari,Şırnak, Habur karayolu da yine uzun yıllardır bitirilemeyen şehirlerarası yol olarak önümüzde durmaktadır. Van Güzeldere geçidi de bir türlü bitirilmeyen bir tünel olarak yine Van'da tamamlanamayan işler arasında yerini almıştır. Van Tatvan arasında bulunan Kuskunkıran tüneli hala tek tüptür. Defalarca söz verildiği halde gidiş dönüş olarak ayrılmamış durumdadır. Van şehirlerarası hava yolu ulaşımı konusunda da mağdur edilmiş durumdadır. Uçak sefer sayıları yetersiz, uçak bileti fiyatları pahalı kısaca uçak yok, uçak bulsak bilet yok, bilet bulsak fiyat çok yüksektir. Van demiryolu ulaşımı konusunda da mağdurdur. Mutlaka demiryolu ulaşımı alternatif hale getirilmelidir ve hızlı tren konusunda harekete geçilmelidir. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanları olarak buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Van'ın şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sorununun çözümü için alternatif yollar ve alternatif ulaşım araçları konusunda mutlaka topyekün harekete geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

“ÇEVRE YOLU FALİYETE GEÇERSE TRAFİĞİN RAHATLAMASINA KATKI SUNAR”

Daha sonra soruları yanıtlayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Çevre yolunun faaliyete geçmesi özellikle transit geçiş yapan büyük araçlar başta olmak üzere ilimiz açısından önemli katkı sağlayacaktır. Şehir içi trafiğe de katkısı olacaktır. Şehir içi trafiğe katkı sağlanması için çevre yolu sapaklarının şehrin farklı noktalarından düzgün yollarla mutlaka ayrılması gerekir. Özellikle kampüs hattında yoğunlaşan trafiğin de azalmasına sebep olacaktır. Bugün en büyük sıkıntı yaşadığımız noktalardan biri de özellikle Bölge Hastanesi ve kampüs arasındaki kısımdır” dedi.

İLHAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE ELEŞTİRİ

Van'da yaşanan uçak sefer sayındaki düşüş ve yüksek bilet ücretlerine değinen İlhan, “İlimizin milletvekilleri Ankara'ya gider resim çektirirler. Havayolu sorunları çözüyoruz derler, kendilerinin şahsına hayrı olan fakat kente hayrı olmayan kendi yanı başındaki yakınlarına hayrı olup da şehre hayrı olmayan vekillerimiz var. Bunların kendileri dışında hiçbir derdi yoktur. Tek dertleri kendi şahsi istikballeri, kendi birebir çevresindeki insanların istikballeridir. Bu şehrin ulaşım konusunda da, uçak konusunda da bugüne kadar sadece gidip Ankara'dan birkaç kare resim çekip, biz şununla görüştük, bununla görüştük, geçtiğimiz yılda THY Yönetimini Van'a getirip resim vermişlerdi fakat THY yönetiminin Van'a gelip gitmesinden sonra ulaşımımız daha berbat bir hal aldı. Bilet bulunmuyor, bilet bulunsa fiyat çok yüksek, Ankara'ya aktarmalı gitmek zorunda kalıyoruz. Mutlaka hava yolu ulaşımında uçak sayının arttırılması gerekiyor. Sayının yanında alternatiflerde arttırılmalı. Farklı illere de uçak seferi düzenlenmeli” diye konuştu.

“VAN'I PARSEL PARSEL SATIYORLAR”

Van'da belediyelerin hazineye ait arsalarını satışa çıkarmasına tepki gösteren Gelecek Partisi İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin ortak düzenlediği basın toplantılarında sorulan tüm sorulara cevap veriyoruz. Belediyeler emlakçı değil, herkes kendi görevini yapmalı. Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi emlakçı mantığıyla hareket ediyor. Gerektiğinde ihtiyaç duyulması halinde belediyeye ait satılması gereken yerler varsa şeffaf şekilde satılabilir. Bu satışta 3-5 senede bir yapılır. Şuan geldiğimiz noktada belediyeler arsa satmayı alışkanlık haline getirip kendilerine meslek etmişler. Van'ı parsel parsel satıyorlar. Satmaya da devam ediyorlar. Belediyeler önce asli görevlerini yerine getirmeli ama rant sağlamak için, yandaşlarına kaynak sağlamak için hazineye ait arsaları satıyorlar. Belediyenin her metrekaresi, her santimi, her kuruşu beytülmaldır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerden önce giderayak ne kurtarırsak kardır mantığıyla hareket ediyorlar ama burada emin olun ki biz yerel seçim sonucunda yeni belediyeler döneminde bunlardan tek tek hesap soracağız. İster kayyum olsun, ister bir başkası kim olursa olsun milletin parasını birilerine peşkeş çeken, çarçur edenlerden hesap soracağız. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Saadet ve Gelecek Partisi olarak ortak tavrımız budur” dedi.

“VAN'I İKİ PARTİ ANLAYIŞINDAN KURTACAĞIZ”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere sıkı hazırlandıklarını belirten Karabıyık, “Yerel seçimlerde gerektiğinde birlikte hareket edeceğiz. Gerektiğinde de partilerimiz kendi logolarıyla seçime girecek. Ayrıca bizim tüm siyasi partilere diyalog kapımız açıktır. Yerel seçimlerde tek kriterimiz liyakatlı, ehliyetli, bilgi, birikimli ve beytülmal hassasiyeti taşıyan adaylarla yola devam etmektir. Yıllardır belediyelerde yaşanan ayrımcılığa son vereceğiz. Şuan bazı siyasi partiler yavaş yavaş adaylarını açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Genel Başkanları bir araya gelip istişarelerde bulundu. Biz çalışmalarımızı başlattık. İki parti olarak şuan hem mecliste hem de ülkemizin 81 ilinde çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Partilerimizin ittifakı Türkiye için umut oldu. Saadet ve Gelecek olarak Türkiye'nin gündemini belirlemeye devam edeceğiz. Şuan aday belirleme çalışmaları sürüyor. Şuan iki partiye de çok büyük ilgi var. Adayları belirlerken iki partinin de görüşü alınarak karar verilecek. Biz artık Van'da iki parti denklemine son vermek istiyoruz. Van şuana kadar alternatif olmadığı için Yeşil Sol Parti ve AK Parti arasına sıkışıp kalan bir şehirdi ama biz gümbür gümbür geliyoruz. Van'ı kayyumdan kurtarmaya geliyoruz. Halkımız hem Saadet Partisi'ne hem de Gelecek Partisi'ne yoğun teveccüh gösteriyor” diye konuştu. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme