Sahte altın tehlikesi ortalığı karıştırdı

Yatırımcı kapış kapış altın alırken, uzmanlardan 'Sahte altına dikkat' uyarısı geldi. Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından altına olan talepte de artış yaşandı. İşte, sahtekarların altındaki yeni oyunu...

TAKİP ET

Vatandaşın en çok tercih ettiği yatırım araçlarından altındaki son düşüşler yüzleri güldürdü. Vatandaş fiyatlardaki düşüşü değerlendirip yastık altı yaparken, piyasada da sahte altın alarmı verildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın piyasasında sahteciliğin en çok rastlandığı altın türleri ve altın alırken dikkat edilmesi gerekenleri tek tek anlattı.

RENGİNE VE AĞIRLIĞINA ALDANMAYIN
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altının güvenilir yerlerden; renk, hafiflik ve TSE belgesine dikkat edilerek alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yaptığı açıklamasında altına olan talepte özellikle son bir yıl içinde büyük artış yaşandığına dikkat çekerek, "Ağustos 2022 başlarında 1016 lira olan gram altın şu anda 1700 lira seviyelerinde bulunuyor. Altına yatırım yapan vatandaşlarımızın son 1 yılda yüzde 66 kazanç sağlamasının altında yatan en önemli etken, altın yatırımının her dönem güvenli bir yatırım aracı olarak görülmesi." ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme