ŞAİR VE YAZARLARIN KAHVEHANE ETKİNLİĞİ

Şair ve TV program yapımcısı Aziz Saydut'un hazırlayıp sunduğu Gelenekten Geleceğe Meddah Aşık-Şair-Yazar Kahvehane Buluşmasına Şair Yazar Erdal Şahin ve Aşık Çağları Mehmet Akçay konuk oldu. Aziz Saydut'un anlatısıyla başlayan etkinlik, AşıkÇağlari Mehmet Akçay'ın türküleriyle devam etti. Şair yazar Müştehir Karakaya ve Erdal Şahin'in seslendirdiği birbirinden güzel şiirler beğeni topladı.

Özlem Tekin Alkan

Anadolu'nun kadim anlatı, aşık ve söz geleneği olan Gelenekten Geleceğe Meddah Aşık-Şair, Yazar Kahvehane Buluşması etkinliği, Van'ın en eski ve köklü kahvehanelerinden Kardeşler Çay Evi'nde yaşatılıyor. Sanatçı, şair ve TV program yapımcısı Aziz Saydut'un ayda bir hazırlayıp sunduğu ve Gelenekten Geleceğe Meddah Aşık-Şair Kahvehane Buluşmasının dördüncüsü yapıldı. Programın bu ayki konukları Yazar şair Erdal Şahin, Aşık Çağları Mehmet Akçay olurken, şair yazar Müştehir Karakaya, Abdurrahman Tofantoz, Ercan Türker, Lokman Tekin, Ercan Ulutaş, Cihan Ermiş, sanatçılar ve çok sayıda davetli etkinliğe renk kattı.

Şiirlerin okunduğu, türkülerin seslendirildiği programda davetliler keyifli anlar geçirdi. Bu tür etkinliklere kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Kardeşler Çayevi işletme sahibi Dolay Öztürk, “Bu tür programların kahvehanede yapılması çok anlamlı. Program yapımcısı Aziz Saydut unutulmaya yüz tutmuş Meddahlık geleneğine ilişkin hikayeleriyle ve sanatıyla geceye ayrı bir renk kattı” dedi.

Programların devam edeceğini belirten Aziz Saydut ise bu kültürü yaşatma adına icra edilen etkinliklere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Program çiğköfte ikramı ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Yorumlar 1
Aşık çağlari 07 Ocak 2023 21:52

Çok teşekkür ederim azîz dosttum Allah razı olsun inşallah sizinde okuyan yüreğinize gönlünüze sağlık hayırlı sağ ol var ol

Bakmadan Geçme