SANAT PARKI YENİLENİYOR

Van halkının gözü, kulağı, buluşma adresi ve en çok okunan bağımsız gazetesi Vansesi gazetemizin 'Sanata Yakışmayan Park' başlığıyla gündeme getirdiği Sanat Parkı İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla yeni görünüme kavuşuyor.

Hacı Yılmaz

Gazetemizde yer alan "Sanata Yakışmayan Park" haberimizi dikkate alarak harekete geçen İpekyolu Belediyesi Sanat Parkı'nı yeni imajına kavuştururken, parkta ücretsiz çay servisi hizmeti de verecek.

Sanat Parkı'nı baştan sona yenileyen İpekyolu Belediyesi, ihata duvarlarını da onardı. Yapılan çalışmalarla 2015 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde hizmete açılan Sanat Parkı modern bir görünüme kavuştu.

Çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği Sanat Parkı'nın kısa süre içerisinde hizmete açılacağı öğrenilirken, parkta ücretsiz çay servisi de yapılacağı belirtildi. Böylelikle Sanat Parkı çevresinde gayri resmi olarak yapılan çay satışlarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri, Sanat Parkı'nda yenileme ve restorasyon çalışmaları başlatması çevre esnafı tarafında memnuniyet yarattı.

"Sanat Parkı'nda ücretsiz çay servisi hizmeti vereceğiz"

Sanat Parkı'ndaki çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, parkta çalışmaların devam ettiği belirterek, "İpekyolu Belediyesi olarak Sanat Parkı'nda yoğun bir çalışma yapıyoruz. Parkta yenileme çalışmalarımız devam ediyor. İhata duvarları, ağaçlar, parke taşları, bankları yeniledik. Sanat Parkı'nı ismine yakışır hale getirdik. Tabi sosyal bir projemizde var. Parkta halkımıza ücretsiz çay servisinde bulunmayı amaçlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Sanat Parkı civarında vatandaşları rahatsız eden gayri resmi olarak yapılan çay satışlarının önüne de geçmek istiyoruz. Parkın mevcut bitki örtüsü korunurken yeni dikilen bitkilerle de yeşil alanı çoğalttık ve yapılan peyzaj düzenlemesiyle alanın görünümü güzelleştirdik. Sanat Parkı Van'a yakışır bir görünüm kazandı. Yeni düzenlemeyle Sanat Parkımız daha ferah ve nezih bir hale geldi. Parkımızı önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlıyoruz. İpekyolu Belediyesi olarak ilçede çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme