'ŞAŞKIN ARI KAYBOLUNCA' TİYATRO OYUNUNA YOĞUN İLGİ

Kumbara Kültür Sanat Akademisi'nde sahnelenen Şaşkın Arı Kaybolunca tiyatro oyunu çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Müzik dinletilerinin de yer aldığı çocuk oyunu salonu dolduran çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Burhan Ergin

Sanatın pek çok farklı dalında müzik, bale, dans, jimnastik, tiyatro eğitimleri, görsel sanatlar ve sahne sanatları alanlarında, uzman kadrosuyla, atölye disiplini çerçevesinde sanatsal etkinlikler düzenleyen Van Kumbara Kültür Sanat Akademisi'nde Polat İnangül'ün kaleme aldığı, Gökhan Şos'un yönettiği Şaşkın Arı Kaybolunca tiyatro oyunu çevre bilinci ve hayvan sevgisini çocuklara aşılayarak tam not aldı.

Gazetemize konuşan Gökhan Şos, “Şaşkın Arı Kaybolunca tiyatro oyunumuz çocuklar tarafında çok beğenildi. Oyunumuz Fabl ve müzikal komedi oyunudur. Örümcek ve ağustos böceği kışlık yiyecekleri toplamak için saf hayvanlar bulup yiyeceklerini onlara toplatmayı planlarlar. Yolunu kaybeden Şaşkın Arı fırtınanın etkisiyle kanadı kırılır ve yaşamak için kışı geçirecek yeni bir yer ararken ağustos böceğiyle karşılaşır ardından macera başlar. Oyununun amacı doğa sevgisi, hayvan sevgisi, üşengeç ve tembel olmanın zararları ve birlikte çalışmanın önemidir. Sezon boyunca Pazar günleri Kumbara Kültür Sanat Akademisi'nde, hafta içi günlerde de kurumlarda seyirciyle buluşmayı hedefliyoruz” dedi.

Tiyatro oyununu çok beğendiklerini ifade eden çocuklar Kumbara Kültür Sanat Akademisi'ne teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
İrfan barış 22 Aralık 2022 01:10

Bakmadan Geçme