ŞEKERBANK’TAN ESNAFA ‘ŞEKER’ GİBİ KREDİ

Şekerbank, ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesi kapsamında Vanlı esnafı destekliyor.

Şekerbank, ‘Kapımız Esnafa Açık' projesi kapsamında Vanlı esnafı destekliyor.
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nde (ESOB) düzenlenen protokol töreninde bir konuşma yapan Van ESOB Başkanı Faruk Alparslan; yeni yapılaşma yerleri, yeni yapılan imar planları ve yeni oluşturulacak iş sahalarının yatımcıların tamamen elini güçleştireceğini belirtti. Sermayenin muhakkak olması gerektiği düşüncesi içerisinde Şekerbank'ın ‘Her esnafa kapımız açık' adı altında yapmış olduğu bu çalışmaya sadece Van esnafı değil Türkiye'deki tüm esnaf teşkilatının ilgilendiğini ifade eden Alparslan, “Van daha yeni yeni toparlanırken, il esnafı daha yeni kendi ayakları üstünde durmaya başlarken, KOSGEB ve diğer kredilerin geri ödemesi başladı. Van'da son aylarda finansman döngüsü olan 70 milyon, her ay bankalara yatırılıyor. İşte bizde bu durumdan esnafımızın olumsuz bir şekilde etkilenmemesi ve kendi bütçesini elinde tutma adına bankalarla antlaşmalar yapıp esnafımızın elini güçlendirme zorunluluğu hissettik. Bu nedenle Şekerbank ile bir protokol imzalayacağız” dedi.
Şekerbank'ın esnaf için gerçek manada en iyi şekilde sunduğu bu protokolün 4 aylık ayrı kalemlerde ödeyebilme kolaylığı sağladığını da aktaran Alparslan, “Oda başkanlarından ricam bu krediler hakkında tüm esnafı doğru bir şekilde bilgilendirmeleridir. Bu protokolün esnafımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Türkiye genelinde proje sonrasında 380 esnaf odası ile protokol imzalayarak yaklaşık 206 bin esnafa ulaştıklarını belirten Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, esnafın mahalle kültürü ve toplumsal değerlerin devamlılığındaki rolüne vurgu yaptı. Şekerbank olarak 400 bine yakın esnafı kucakladıklarını ifade eden Yıldız, Şekerbank'ın 60'ıncı kuruluş yılı boyunca ‘Kapımız Esnafa Açık' platformu kapsamında her ayın 15'ini ‘Esnafın Günü' ilan ettiklerini söyledi. Esnafın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna; her ayın 15'inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın diye çağrıda bulunduklarını dile getiren Yıldız, 'Esnafın iş hacminin artması, böylece kapılarının hep açık kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun (TESK) desteğiyle başlatılan ‘Kapımız Esnafa Açık' projesi; özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıyor. Şekerbank, bu platform kapsamında esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği gerçekleştirmeyi, proje, ürün ve hizmet sunmayı planlıyor” dedi.
Van'ın, hayvancılık ve tarıma dayanan ekonomisinin Türkiye ekonomisi içindeki yerinin önemini vurgulan Yıldız, “Kapımız Esnafa Açık' projesi ile ‘Mahallelerdeki esnafımız için el ele verelim. Siz de yarın mahalle esnafınızdan alışveriş yapın, kapıları hep açık kalsın' mesajı ile hayata geçirdik. Bu proje ile mahalle esnafımızın da kalkınmasını sağlayacağız. İmzalanacak ‘Kapımız Esnafa Açık' protokolü kapsamında birlik üyesi esnaf-sanatkârlara, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkânı tanınacak. Her ayın 15'inde geliştirilecek olan uygulamalar kapsamında, Van'da öncelikle 1 Ekim 2013 tarihine kadar 1 ay boyunca esnaf ve sanatkârların kredi başvurularında dosya masrafı alınmayacak. Protokolde ayrıca esnafa yönelik standart, gümüş ve altın adı altında üç farklı seçenekli finans paketinin şartları da belirlenmiş durumda ‘Kapımız Esnafa Açık' paketi seçenekleri ile Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği üyelerine indirimli kredi ürünleri sunulacak ve destek danışmanlık hattı, web sitesi kurulumu gibi bilişim destekler sağlanacaktır. Protokolün tüm Van esnafına ve Van'a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
‘Kapımız Esnafa Açık' protokolü, Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ile Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alparslan arasında imzalandı.

Bakmadan Geçme