Selçuk Geçer'den yıl sonu dolar tahmini geldi! Duyanlar şok oldu

Türkiye ekonomisi, döviz kurlarının artışıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın son faiz kararıyla birlikte dolar kurunda düşüş yaşandı. Bu konuda görüşlerini paylaşan bir ekonomi uzmanı, doların yıl sonunda ne kadar olacağını tahmin etti. Detaylar şöyle...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında, dolar kurunda yıl sonuna kadar sürecek bir düşüş bekleniyor. Seçimlerden sonra hızla yükselen dolar kurunda bu düşüşün nedenlerini anlatan saygın ekonomist Selçuk Geçer, Medium'da yazdı. Geçer, enflasyonla savaşmanın dolar için de zor bir dönem olduğunu söyleyerek, enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda doların değerini korumasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Selçuk Geçer, yatırımcıların ilgiyle takip ettiği yıl sonu dolar tahminini de açıkladı. Dolar kurunun zor günler geçirdiğini belirten Geçer, biriken enflasyonun etkisiyle doların gerçek değerine ulaşacağını savundu. Geçer, "Dolar 42 TL olacak" başlıklı yazısında bu tahminini duyurdu.

Fakat, Geçer yazısında verdiği tahminin çok iyimser bir senaryo olduğunu da vurguladı. Resmi enflasyon rakamlarına göre bile doların şu anki seviyenin altında olması gerektiğini belirten Geçer, gerçek enflasyonun hesaba katıldığında doların ne kadar yükselebileceğini okuyucularına sorarak bıraktı. Aynı durumun Euro, Sterlin ve diğer yabancı paralar için de geçerli olduğunu söyledi. Geçer, "Dolar ve diğer dövizler neden biriken enflasyonu takip etmeli?" sorusunu da yazısında yanıtladı.

Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla Türk Lirası'nın yüzde 6,5 değer kazandığını ve dolar kurunun 27,25 TL'den 25,20 TL'ye indiğini aktardı. Ancak, dolar kurunun haftayı 26 TL'nin üzerinde bitirmesine rağmen düştüğünü ve daha sonra yeniden arttığını ifade etti.

Kaynak: Kamubülteni

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme