Şerefiye Mahallesi ve Milli Boksör Lütfi Canbakış
Geçen haftaki yazımda Fenerbahçe'den Niyazi ağabey ve Milli boksör Lütfi Canbakış'tan bahsetmem bende bazı çağrışımları da beraberinde getirdi. Van olarak biz, biraz Fenerbahçe'yle fazla içli dışlıymışız yeni farkına vardım. Bu adı geçen iki değerli Vanlı sporcumuzun Fenerbahçe'de spor yapmaları ve buna bağlı olarak bir dönem Milli Futbolcu Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen'in Van Sporu çalıştırması.
Geçen haftaki yazımda Fenerbahçe'den Niyazi ağabey ve Milli boksör Lütfi Canbakış'tan bahsetmem bende bazı çağrışımları da beraberinde getirdi. Van olarak biz, biraz Fenerbahçe'yle fazla içli dışlıymışız yeni farkına vardım. Bu adı geçen iki değerli Vanlı sporcumuzun Fenerbahçe'de spor yapmaları ve buna bağlı olarak bir dönem Milli Futbolcu Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen'in Van Sporu çalıştırması. Van'ı ve Vanlıları çok sevmesi, sağ olsun.
Vanlılar olarak bizde onu seviyoruz. Bu yazımda nasipse memleketimizin en güzel mahallerinden biri olan Şerefiye Mahallesini ve burada yetişen şu an da İstanbul Feriköy Spor Kulübünde öğrenciler yetiştiren, kendi adına Boks Kulübü olan balyoz lakaplı eski Fenerbahçeli milli boksörümüz ve Van'ı yıllardır gururla temsil eden değerli Lütfi Canbakış kardeşimi sizlere anlatmaya gayret edeceğim. Şerefiye Mahallesi birkaç makaleye sığmayacak kadar güzel ve samimi insanlarıyla bence kitabı yazılsa yeridir. Burada ben Lütfi Canbakış'ı kısaca anlatmaya çalışacağım ama önemli olan yeni nesillerin bu değeri tanıması ve bilmesidir.
İlk önce Mercimek Mahallesinden yola çıkıp Şerefiye Mahallesine varıp Lütfi Canbakış'ın evlerinin bahçesinde soluklanıp semaver çayını yudumlarken hayatından kesitleri sizlere sunmaya çalışacağım. Şimdi anılara, dostlara, sevgi saygı ve samimiyete doğru gidiyorum. Ordu Evi'ni geçtim, Vali Konağı'nın yanındaki sokaktan sağa doğru döndüm ve yokuşu çıkıyorum. Sağlı sollu harika tarihi Van evlerinin önünden yürürken, kanaldan akan suyun şırıltısı ruhumuzu okşuyor. Hasan Hüseyin Konağını geçtikten sonra yine küçük bir tarla ve yanından aşağıya doğru inen toprak yolu da geçiyorum ve sağ tarafımızda nakliyeci Şenol ağabeylerin iki katlı şahane kerpiç evleriyle Şerefiye Mahallesi başladı. Bu evin resmini Ressam Hüseyin Ayça kardeşim harika çizmiş.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...