Shopping Fest Futbol Turnuvası Başladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve 15 Mart'ta başlayan Van Shopping Fest Alışveriş Festivali'ne bu yıl Futbol turnuvası da eklendi.

Rıdvan CAN

Van TSO öncülüğünde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Van Shopping Fest Van Alışveriş Festivali tüm güzelliğiyle devam ederken, Shopping Fest Futbol Turnuvası ise kıran kırana geçen maçlarla başladı.

Shopping Fest 2017 futbol turnuvası önceki gün Sağdinçler halı sahada takımların kıyasıya mücadelesi ile başladı. Turnuvanın açılış maçında Van TSO ile Edremit Belediyesi karşılaştı.

Shopping Fest 2017 futbol turnuvasının açılış maçına Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Kahraman, yönetici Diyadin Altındal, Kurum Müdürleri ve taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. TSO ile Edremit Belediye maçının santrasını TSO Başkanı Necdet Takva ve Başkan Yardımcısı Yavuz Kahraman yaptı.

A Grup'ta mücadele eden Van TSO ve Edremit Belediyesi arasındaki karşılaşma karşılıklı gollerle 4-4 berabere tamamlanırken, grubun diğer maçında ise Sağlık ile İpekyolu Belediyesi karşılaştı. İki takımın kıyasıya puan mücadelesi verdiği karşılaşma3-3 beraberlikle sonuçlandı. B grubunda VEDAŞ ile PTT karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta karşılıklı goller sonucunda iki takımda 3-3 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Günün son maçında ise Gazeteciler Cemiyeti ile Vepsaş arasında oynandı. Maça hızlı başlayan Vepsaş maçın başında peş peşe bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Gazeteciler Cemiyeti kalesinde erken bulduğu gollerin ardından toparlanarak peş peşe kaydettiği gollerle rakibini 11-4 gibi farklı bir skorla yenerek üç puanı hanesine yazdırdı. Kıyasıya geçen maçların hakemliğini Edremitspor'un tecrübeli kalecisi Mecit Kali yaptı.

Shopping Fest 2017 futbol turnuvası kapsamında oynanan ilk hafta maçların sonunda puan sıralaması ise şöyle oluştu:

A-GRUBU PUAN SIRALAMASI

1-VAN TSO. 1-PUAN

2-EDREMİT BLD. 1-PUAN

3-İPEKYOLU BLD. 1PUAN

4-SAĞLIK 1-PUAN

B-GRUBU PUAN SIRALAMASI

1-GAZETE CEM. 3 PUAN

2-PTT. 1-PUAN

3-VEDAŞ. 1-PUAN

4-VEPSAŞ. 0-PUAN

A ve B Grubu'nda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek.

"TURNUVA'YA KATILAN TÜM TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Shopping Fest 2017 futbol turnuvası açılış maçı öncesi turnuva ile ilgili açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, "Van Shopping Fest 2017 Futbol Turnuvamız başladı. Hedef insanların bu tür etkinlikleri izlemesini arzuluyorduk. Bu yıl bunu iyi planlayamadık. Ama önümüzdeki yıl kurumlar arası futbol turnuvasını daha renkli ve il dışından gelen insanlarında katılımını temin edecek bir organizasyonla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Amacımız hem festivalin farkındalığını yükseltmek, hem de günlerimizi dolu dolu geçmesini sağlamak. 8 takım turnuvada yer alıyor. Ben takımlara başarılar diliyorum. Destek veren tüm kurum ve takımlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım centilmence bir turnuva olur" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme