Sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu parkta alıyor

Evlerinde aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu park ve yeşil alanlarda alıyor. Vanlılar parklarda temiz hava ve yeşilliğin tadını çıkarırken çocuklar gönüllerince doyasıya eğleniyorlar. Gazetemize konuşan vatandaşlar belediyelere seslenerek daha çok yeşil alan istediklerini belirtti.

Özlem Tekin Alkan

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sıcaktan bunalan vatandaşlar şehir merkezinde bulunan parklarda vakit geçiriyor.

Kent merkezinde bulunan Şehir Parkı, Ahmedi Hani, Dabağoğlu, Milli Egemenlik, İpekyolu, Kurtuluş Parkı gibi birçok parkta vatandaşlar temiz hava ve yeşilliğin tadını çıkarıyor. Ailesi ve sevdikleriyle parklara gelen Vanlılar gölgede serinlemenin keyfini yaşarken, çocuklar ise oyunlar oynayarak güzel vakit geçiriyor.

Aşırı sıcaktan bunalan bazı vatandaşların çimleri sulamak için kullanılan fıskiyelerin altına girerek serinlemeleri renkli görüntüler oluşturuyor. Vatandaşlar belediyeler tarafından hayata geçirilen park ve yeşil alanlardan memnun olduklarını belirterek, 'Bu yıl hava sıcaklığı normallerin çok üzerinde seyrediyor. Sıcak havalardan dolayı evde duramıyoruz. Vaktimizi daha çok park ve piknik alanlarında geçiriyoruz. Yeşil alanların önemi böyle günlerde daha çok belli oluyor. Şuan ilimizde çok güzel parklar yapılıp hayata geçirildi. Yeşil alanların daha çok artması gerektiğini düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz' diye konuştular.

Yorumlar 1
Haksız mıyız? 21 Ağustos 2022 22:49

Dabbağoğlu Parkı ve Ahmedi Hani Parkı çimsiz, ağaçların bir kısmı sararıp kuruyor. Havuzlara toprak doldurulmuş, gül yok, çiçek yok, sulama çok az, temizlik tam bir rezalet, parklar adeta dökülüyor. Oturacak yerler az. Sorumlu personeller çok az uğruyor, sahipsiz, bakımsız. Van çarşılarında, semt ve mahallerinde bulunan parkların çoğu aynı durumda. Park ve yeşil alanlar zaten az, olanlarda da bakım olmuyor, sulama olmuyor, temizlik olmuyor, ilgi olmuyor daha doğrusu çok yetersiz. Çarşıdaki Eski Askeri Gazino yeri acilen park ve yeşil alan yapılmalı. Devlet Tiyatrosunun atıl durumdaki devasa bahçesi onların izin ve onayıyla peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılıp vatandaşların hizmetine sunulmalı. Barakalardan oluşan Kitapçılar ve Sahaflar Çarşısının yeri- eski Van Müzesi yeri- eski belediye binası yeri park ve meydan yapılmalı. Altı da yeraltı çarşısı yapılmalı. Çok Katlı Otoparktan Belediye Çarşısına verilen bina zemin katıyla beraber Kitapçılar ve Sahaflar Çarşısı yapılmalı. Her mahalleye ikişer tane yeni park yapılmalı. Edremit- Ipekyolu- Tuşba kıyıları komple park, yeşil alan, sahil şeridi olmalı. Her ilçede birer- ikişer millet bahçesi açılmalı. Dere ve kanal etrafları tıpkı Akköprü gibi park ve yeşil alan yapılmalı, dere ve kanallar temizlenmeli. VBB ve üç ilçe belediyesi birlikte bu işler için sahaya çıkmalı. Bir şehir yeşil miktarıyla, parklarıyla, sosyal donatılarıyla gözde ve güzel olur.

Bakmadan Geçme