Sigortalı çalışanlara müjde! Bakanlık açıkladı indirim yapılacak

Ücretlerden alınan vergilerde indirim yapılması için çalışma başlatıldı. İşte, vergi indiriminin ayrıntıları...

Memur maaşlarının Gelir Vergisi Kanunu'ndaki 2. dilime girmesi engellenecek. Böylece maaşların vergi dilimi değişikliği nedeniyle yıl içinde azalması önlenmiş olacak. Ayrıca vergi diliminin yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi de gündemde.

Sabah gazetesinde çıkan habere göre, maaşların Gelir Vergisi Kanunu'ndaki 2. dilime girmesi durdurulacak. Böylece maaşların vergi dilimi değişikliği nedeniyle yıl içinde azalması sorunu ortadan kalkacak.

Vergi diliminin yüzde 15'ten 10'a düşürülmesi de mümkün seçenekler arasında yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışma kapsamında maaşların belirlenmesinde ekonomik dengelerin ve işgücü verimliliğindeki gelişmelerin dikkate alınmasını sağlayacak mekanizmalar oluşturulacak.

İşgücü Piyasası Reformu çerçevesinde, maaşların azalmasına sebep olan Gelir Vergisi Kanunu'ndaki 2. dilime girilmesi engellenecek.

"Gelir vergisi diliminin yüzde 15'e sabitlenmesi" konusu da memurlarla 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme sürecinin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturacak.

Reform çerçevesinde gelir adaletsizliğine neden olan uygulamalara son verilecek, vergi, teşvikler ve miras hukuku yeniden ele alınacak. Şirketlere, girişimcilere yönelik muafiyet, teşvikler ile alt gelir gruplarına yönelik sosyal yardımlar yeniden düzenlenecek.

Yeni dönemde işgücü piyasaları güvenceli esneklik ilkesine göre tasarlanacak. İş akdi kurma mekanizmaları şirketlerin farklı ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilecek.

Süreli iş akitleri kolaylaştırılacak. Maaşların belirlenmesinde ekonomik dengeler, işgücü verimliğindeki gelişmeleri dikkate alacak mekanizmalar oluşturulacak.

Kaynak: Sabah

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme