Sırımlı Mahallesi'nin günlük 800 metreküp su sevinci: Vansesi 21 yıllık sorunu çözdü

Saray ilçesi Sırımlı Mahallesinin 21 yıldır çözülemeyen içme suyu sorunu gazetemizin gündeme taşımasıyla Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan sondaj çalışmasıyla çözüme kavuştu. Gazetemize konuşan Sırımlı Mahallesi sakinlerinden Cafer Barlık, VASKİ tarafından açılan sondaj sayesinde günlük 800 metreküp temiz içme suyu çıkarıldığını söyledi.

TAKİP ET

Türkiye'nin doğusu, İran'a açılan sınır kapısı Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Sırımlı Mahallesi'nde 2002 yılından bu yana yaşanan içme suyu sorunu gazetemizin “Sınırda hizmet yok” manşet haberinden sonra harekete geçen VASKİ ekipleri yaptıkları sondaj çalışmasıyla mahalle sakinlerini suyla buluşturdu.

Van'ın sınır ilçesi Saray'ın Sırımlı Mahallesinde yaşayan insanların 21 yıldır çileye dönen su sorununu gazetemizin gündeme taşımasıyla yetkililerin sorunu çözmek için seferber olduklarını belirterek, Saray Jandarma İlçe Komutanlığı arazisinde açılan sondajda içilebilir temiz su çıkmasının sevincini yaşadıklarını söylediler.

“MAHALLE SAKİNLERİ ARTIK TEMİZ SU İÇEBİLECEK”

Sırımlı Mahallesi sakinlerinde Cafer Barlık, “2002 yılından bu yana yaşamış olduğumuz içme suyu sorununu gazetenizin gündeme taşımasından sonra yetkililer çözüm için seferber oldu. Geçtiğimiz gün VASKİ tarafından vurulan sondajda 80 metreküp su çıktı ancak temiz su olmadığı için hayal kırıklığı yaşadık. İnsanları temiz suya kavuşturmak için verdiği mücadeleyi hiç bırakmayan VASKİ ekipleri Saray Jandarma İlçe Komutanlığı arazisinde açtığı sondajdan günlük 800 metreküp temiz su çıktı. 21 yıllık mağduriyetimiz son buldu. Temiz içme suyuna kavuştuğumuz için mutluyuz, sevinçliyiz. Mahalle sakinleri artık içme suyu yüzünden sağlık sorunu yaşamayacak. Allah'a şükür mahalle sakinleri bundan sonra temiz su içecek. 21 yıllık sorunumuzun çözümüne katkı sunan Vansesi Gazetesi'ne, VASKİ ekiplerine, her zaman yanımda olup beni destekleyen aileme ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

NE OLMUŞTU

Van'ın sınır ilçesi Saray'ın Sırımlı Mahallesinde 21 yıldır içme suyu sorunu yaşanıyordu. 2002 yılında konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülüp içme suyu projesi sondajı kararı çıktı. Ancak o tarihten bu yana DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğünde sondaj makinesi olmadığı için sondaj işlemi gerçekleştirilemedi. 25 Temmuz 2023 tarihli nüshamızda “Sırımlı Mahallesi'nde 21 yıldır devam eden su sorunu çözülemiyor: Sınırda hizmet yok” manşet haberiyle okuyucularına ve yetkililere Sırımlı insanının mağduriyetini duyuran gazetemizin haberinden sonra VASKİ ekipleri harekete geçerek sorunu çözdü. 1937 yılında kurulan, Van'ın ve ülkemizin en köklü üçüncü büyük gazetesi Vansesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Van, bölge ve ülke sorunlarını gündeme taşıyarak çözümüne katkı sunacaktır. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme